Beneficiile cartofilor dulci pentru sănătate Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

Beneficiile cartofilor dulci pentru sănătate

Cartofii dulci sunt o sursă moderată de calorii, dar conţin carbohidraţi sănătoşi, cum ar fi fibrele, care ajută la pierderea în greutate. Mai mult decât atât, unele dovezi preliminare demonstrează cum cartofii dulci au anumiţi compuşi care te pot ajuta să slăbeşti, scrie CSID.
Fără a conţine zaharuri rafinate, cartofii dulci sunt un foarte bun aliment pentru promovarea unei vieţi sănătaose şi pentru pierderea în greutate, ca urmare a conţinutul redus de calorii. Cartofii dulci sunt utili şi pentru reducerea poftelor de dulciuri, fiind o opţiune mult mai sănătoasă şi săţioasă, în acelaşi timp.
Un cartof dulce mediu conţine aproximativ 33 grame carbohidraţi, însă aduce cu sine o serie de beneficii, printre care reglarea hormonului din sânge care produce zahăr. Cartofii dulci au indice glicemic relativ scăzut (50) care poate ajuta la prevenirea supradozei de zahăr din sânge. De asemenea, după consum, nivelurile reglementate de zahăr din sânge pot ajuta la eliminearea poftelor pentru dulciuri. Ca urmare a acestui fapt, cartofii dulci sunt esenţiali în dietele pentru scăderea în greutate, oferind un sentiment de saţietate pentru un timp mai îndelungat şi ajutând la reducerea cantitativă a dulciurilor.
Alimentele bogate în fibre reprezintă o modalitate de a controla foamea. Fibrele te ajută să te simţi sătulă pentru mai mult timp. Un cartof dulce mediu (aproximativ o cană) conţine patru grame de nutrienţi. Cartofii dulci – în special cei serviţi cu tot cu coajă – vin încărcaţi cu fibre dietetice, care te pot ajuta să pierzi în greutate. Fibra nu este o sursă de calorii, dar are capacitatea de a absorbi apa şi de a vă face să vă simţiţi „plini” după masă, ceea ce menţine o dietă hipocalorică. Cartofii dulci conţin de asemenea un anumit tip de fibre numite amidon rezistent. O dietă bogată în amidon rezistent ajută la reducerea riscului de obezitate, în conformitate cu un studiu publicat în Biomedical and Environmental Sciences din 2015.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE