Ce flori caută mureşenii Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 18 Vizualizări

Ce flori caută mureşenii

111Florăria online Floria.ro a realizat, recent, o cercetare pentru a afla cât de interesaţi sunt locuitorii din judeţul Mureş în a oferi flori persoanelor dragi, dar şi cât de prosper este domeniul florilor pe piaţa afacerilor la nivel local.
Utilizând volumele de căutari înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judeţul Mureş pentru flori. Din studiu reiese faptul că aceştia caută pe Google cel mai adesea trandafiri, pe următoarele poziţii fiind orhidee şi lalele. Din acest punct de vedere, Mureş se află pe locul 17 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri.

De asemenea, cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, reprezentanţii Floria.ro au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în judeţul Mureş. “Spre deosebire de anul 2012, când s-a înregistrat o perioadă de vârf pentru suprafeţele cultivate, în 2015 în Mureş au fost plantate flori doar pe 16 hectare, în scădere cu 74,19%. Astfel, Mureş se situează pe locul 8 la nivel naţional din acest punct de vedere”, precizează autorii studiului.

70 de florării, în tot judeţul
Un alt element cheie al analizei de piaţă este şi numărul firmelor din Mureş care au ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de flori. În acest sens, studiul relevă că la sfârşitul anului 2015, în judeţul Mureş existau 70 de companii, în condiţiile în care la nivel naţional funcţionau peste 2.350 de întreprinderi. “Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie că e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie că ne referim la un aranjament sofisticat şi spectaculos, cu siguranţă va surprinde plăcut persoana care îl primeşte”, a declarat Marina Popescu, director general, Floria.ro.

Potrivit reprezentanţilor Floria.ro, în România cererea anuală de flori este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în ţară, iar celelalte 73 de milioane sunt importate din ţări precum Olanda, Ungaria, Turcia şi chiar Thailanda.

Clasamentul florilor preferate de mureşeni:

1) Trandafiri

2) Orhidee

3) Lalele

4) Crini

5) Crizanteme

6) Gerbera

7) Hortensii

8) Bujori

9) Frezii

10) Garoafe

(Sursa: Floria.ro)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE