INTERVIU. Elena Purea: “Actoria e o meserie de cursă lungă” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 996 Vizualizări

INTERVIU. Elena Purea: “Actoria e o meserie de cursă lungă”

222Răzvan Mazilu propune publicului o montare modernă a poveştilor de dragoste trăite de cinci femei aflate în situaţii limită, într-o viziune suprarealistă şi cu un impact foarte puternic, nu doar la nivelul actoriei, ci şi vizual. Prima premieră a stagiunii de anul acesta o prezintă pe Pepa care, părăsită fără nici o explicație de către iubitul ei, pornește într-o călătorie stranie și amuzantă, în căutarea unor răspunsuri. Prin ”Femei în pragul unei crize de nervi”, Compania “Liviu Rebreanu” oferă publicului târgumureșean o invitație la un musical plin de viață, dans și culoare. Cu această ocazie, actrița în rolul principal, Elena Purea, ne va împărtăși câteva gânduri despre noua piesă.

Reporter: Ce rol joacă teatrul în viața dumneavoastră? De unde pleacă această plăcere?

Elena Purea: E un mod de viață. E un drum pe care l-am ales cu mulți ani în urmă și un vis în care am crezut mereu. E o meserie care te pune tot timpul în fața unui ”necunoscut”, îți oferă o mulțime de ”începuturi” iar asta, pentru mine, care mă plictisesc repede, e minunat! Cu siguranță, e o pasiune mai veche, din copilărie. Mi-a plăcut școala, și în special mi-au plăcut literatura și matematica, în egală măsură. În timp, mi-am dat seama că aceste două pasiuni timpurii m-au ajutat foarte mult în practicarea acestei meserii.

333

Rep.: Care este rolul pe care îl îndrăgiți cel mai mult?

E.P.: Următorul! Și în momentul acesta, nu știu care va fi, dar asta-i minunat! Sau cel programat, de exemplu, voi juca în curând în piesa ”În trafic”. Abia aștept să mă întâlnesc cu cele şapte femei scuze, şase femei și o cățea. Și minunatul personaj Pepa din ultima premieră. Și multe altele rămase în arhiva personală și, sper, și în conștiința publicului târgumureșean.

Rep.: Ce ne puteți spune despre piesa “Femei în pragul unei crize de nervi”? Cu ce credeți că atrage publicul?

E.P.: ”Femei în pragul unei crize de nervi” e prima premieră a companiei noastre din această stagiune. E un musical plin de culoare, la propiu și la figurat. De asemenea, e primul musical montat vreodată în teatrul nostru, la secția română. Când zic primul, mă refer la un musical montat asemănător cu tipul musical-urilor prezente în alte țări, țări cu o adevărată tradiție în abordarea acestui gen de divertisment. Am lucrat mult și frumos cu echipa acestui show. Sunt foarte mândră de colegii mei și recunoscătoare prentu șansa de a lucra cu Răzvan Mazilu, Zeno Apostolache Kiss, Iuliana Vîlsan, Teodora Sântean și toți cei care au făcut posibil acest proiect. După primele două reprezentații ne-am dat seama că spectacolul are succes la public și, îmbucurător pentru noi, și la critica de specialitate. De acum sperăm să avem săli pline și să-l jucăm cât mai multe stagiuni. Publicul va fi sedus de o poveste bine ticluită și condusă de marele cineast Almodovar în filmul cu același titlu, musicalul fiind bazat pe același scenariu. O comedie savuroasă, personaje colorate, muzica live, avem o orchestră condusă de Zeno Apostolache, cel care împreună cu Teo Sântean a făcut minuni cu vocile noastre, decor și costume într-o explozie de culoare! O evadare din cotidian într-o lume magică!

Rep.: Cu ce ați sfătui un actor aflat la începutul carierei?

E.P.: Să nu renunțe niciodată la visul lui! E o meserie de cursă lungă în care, de cele mai multe ori, diferența o face caracterul fiecăruia. Nu există rețete de succes, depinde doar de credința personală în propriul vis, de rigurozitatea și disciplina caracteristică și, bineînțeles, de șansă! Multă baftă tuturor!

A consemnat Ilinca BURDULEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE