Home / Administratie / Simfoniile de toamnă, stropite cu must, folclor și artiști îndrăgiți

Simfoniile de toamnă, stropite cu must, folclor și artiști îndrăgiți

Distribuie

Primăria și Consiliul Local Târgu-Mureș organizează, în perioada 19-23 octombrie, evenimentul „Somfonii de toamnă – Festivalul vinului 2016”, care se va desfășura în Cetatea Târgu-Mureș, Piața Trandafirilor, Casa de Cultură „Mihai Eminescu” și Parcul Municipal Târgu-Mureș.  În spatele acestei manifestări sunt ultimele zile plăcute de toamnă, în care târgumureșenii au posibilitatea să se întâlnească cu producătorii autohtoni pentru a-și desăvârși doleanțele și a-și completa cămara. Punem un accent foarte mare pe prezența producătorilor autohtoni, fie că vorbim de produse legumicole, fructe, preparate, produse de carmangerie, practic tot ce este curtat și dorit de către târgumureșeni. De asemenea, punem accent pe podgoriile din județul Mureșe. Vor fi cinci zile în care vor fi prezenți producători, meșteri, bucătări, la care se adaugă voia bună, prilej ca târgumureșenii să se bucure de ultimele zile de toamnă. La aceste manifestări sunt prezente toate cramele din județul Mureș, 16 producători din țară, cinci dintre aceștia fiind din județul Mureș, printre care cei de la Mica, Lechința și Batoș. De asemenea, vin producători din Ungaria și Republica Moldova, alături de cei din România”, a precizat Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureș, într-o conferință de presă.

marcel_pavel_21Simfoniile de toamnă 2016 vor debuta miercuri, 19 octombrie, la ora 11:00, în Cetatea Târgu-Mureș, cu deschiderea oficială a expoziției de vehicule istorice, urmată de vernisajul expoziţiei ,, Artă în Cetate„, la ora 17.00, și concertul susținut de Marcel Pavel şi Vlad Miriţă, organizat în colaborare cu Filarmonica de Stat Târgu-Mureş. Ziua de joi, 20 octombrie, va cuprinde ateliere de olărit, sticlărie, pictură, grafică, foto în cetatea Târgu-Mureș, precum și concertul 100 Tagú Cigányzenekar programat la ora 18.30.

Carla’s Dreams, din nou la Târgu-Mureș

carla-s-dreams-4Programul zilei de vineri, 21 octombrie, cuprinde un program folcloric susținut de ansamblurile folclorice locale și soliștii Ábram Tibor, Mihaela și Ciprian Istrate, Marius Ciprian Pop, care vor urca pe scena din Parcul Municipal începând cu ora 17.00, urmați de recitalurile susținute de Sylvia (Italia), Carla’s Dreams și Loredana. 00000002249-6404Tot vineri, dar în Cetate, Târgul Cetăţii își va deschide porțile, începând cu ora 12.00, seara fiind încheiată cu un recital susținut de elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Mureș. Programul zilei de sâmbătă, 22 octombrie, continuă cu Târgul Cetăţii, expoziția de vehicule istorice, animaţie medievală cu Cavalerii Lup, ateliere de olărit, sticlărie, pictură, grafică, foto, MedievalArtFest cu elevii Colegiului „Alexandru Papiu Ilarian” și Noaptea albă a galeriilor de artă în Cetatea Târgu-Mureș, respectiv un spectacol susținut de elevii târgumureșeni la Casa de Cultură „Mihai Eminescu”. 00000007045-199aÎn Parcul Municipal vor urca pe scenă, începând cu ora 18.00, soliștii Leontina Pop, Nelu Șopterean, Dinu Iancu Sălăjanu, Răzvan Chebeleu, Ocho Macho (Ungaria), seara fiind încheiată cu recitalul susținut de Delia.

cargoDuminică, 23 octombrie, Simfoniile de toamnă continuă în Cetate cu expoziția de vehicule istorice, atelierele de olărit, sticlărie, pictură, grafică, foto, precum și cu Târgul meşterilor populari în Piața Trandafirilor. Pe scena din Parcul Municipal vor susține recitaluri începând cu ora 17.00 ansambluri folclorice locale, Grupul Vocal Folcloric Maris, soliștii Nagy Levente, Anca Branea, Ionuţ Fulea. Seara se va încheia cu concertele susținute de formațiile Red Parlament, Zanzibar, Iris și Cargo.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.