Share

Home / Cultură / Dublă prezență a Naționalului la FNT

Dublă prezență a Naționalului la FNT

Teatrul Național Târgu-Mureș participă anul acesta cu două spectacole în cadrul Festivalului Național de Teatru, eveniment ce va avea loc în București, între 21 și 30 octombrie 2016. Spectacolele sunt Vivaldi și anotimpurile în regia lui Gigi Căciuleanu și A játszma vége (Sfârșit de partidă) de Samuel Beckett, în regia lui Tompa Gábor. Actorii Teatrului Național Târgu-Mureș participă astfel al șaselea an consecutiv în cadrul FNT. Cele două companii ale Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Liviu Rebreanu şi Tompa Miklós, vor fi prezente așadar, în Festivalul Naţional de Teatru, eveniment ce adună în fiecare an cele mai prestigioase producţii teatrale realizate în ultima stagiune.

FNT sub patronaj regal

marina-dsc0015_70274000Ediţia cu numărul 26 a Festivalului Naţional de Teatru este desfășurată sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis și este un eveniment produs de Uniunea Teatrală din România (UNITER), ARCUB și Teatrul Național ”I.L. Caragiale” București, şi finanţat de Ministerul Culturii şi Primăria Municipiului. Directorul artistic al ediţiei 2016 a Festivalului Naţional de Teatru este criticul Marina Constantinescu.

vivaldi-1Compania Liviu Rebreanu va juca vineri 21 octombrie 2016, de la ora 20.30, la Sala Studio a Teatrului Național București spectacolul Vivaldi și anotimpurile, scenariul, regia şi coregrafia aparținându-i lui Gigi Căciuleanu. 2Compania Tompa Miklós va juca spectacolul A játszma vége (Sfârșit de partidă) de Samuel Beckett, regia Tompa Gábor, sâmbătă 29 octombrie 2016 și duminică 30 octombrie 2016, de la ora 21:00, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Sala Pictură. Producțiile târgumureșene selecționate în cadrul FNT vor putea pot fi vizionate și în stagiunea 2016/2017 a Teatrului Național Târgu-Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Referendum local privind responsabilitatea nașterii copiilor?

Un consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat, joi seara, că mai …

Share
Share