BC Mureș debutează cu victorie în EuropeCup BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

BC Mureș debutează cu victorie în EuropeCup

În prima partidă din grupele FIBA EuropeCup, BC Mureş Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu cu 70-58 (19-16, 15-16, 21-14, 15-12) formația estoniană TLU/Kalev Tallin. Starturile primelor sferturi au fost greoaie pentru mureșeni, care au pornit jocul practic de la 0-7 și un parțial 2-10 în cel de-al doilea. „Tigrii” și-au revenit însă de fiecare dată, au încheiat primul sfert cu avantaj de 3 puncte și cu avans minim la pauza mare, dar cu puține puncte înscrise (34-32). Rând pe rând au avut loc adevărate „explozii” în evoluțiile componenților echipei. Căpitanul Lázár a marcat primele 5 puncte în debut, cu care s-a ajuns la 5-9, după care Mohammed a egalat la 9 şi tot el și-a adus echipa în avantaj la mijlocul primului sfert, după care Barham a stabilit scorul la prima pauză. După ce estonienii au ajuns din nou la 5 puncte avantaj, cu amintitul parțial de 10-2, gazdele au reuşit de această dată un run de 13 puncte, cu Mohammed, Martinic, Kalve şi Djapa marcatori, dar la pauza mare aveau avantaj de un singur coș.
Final entuziasmant, victorie importantă
La reluare, sfertul trei s-a dovedit unul decisiv. După ce Jones a egalat la 34, estonienii n-au mai avut aceeași eficiență la atac, apărarea a funcţionat bine, iar în atac mureșenii au „defilat”, cu Mohammed în zi bună, cu Martinic marcând de la distanță sau servant pentru Lazar sub panou, completat pe rând de Barham şi Kalve. Înaintea intrării în a doua jumătate a sfertului „tigrii” au reușit pentru prima dată să se desprindă la 10 puncte, după care Mohammed a mai pus 5 puncte consecutive în contul echipei (52-37). Finalul sfertului trei a aparținut oaspeților, care au înscris de trei ori. Cu 55-46 la ultima pauză, oerice era posibil. Apărarea mureșeană a funcţionat bine şi în ultimul sfert și s-au reușit multe recuperări. Un coș reușit de Djapa a dus scorul la 65-47 la jumătatea ultimului act, cea mai mare diferență a partidei. În ultimele minute, deși tuturor componenților echipei li s-a oferit șansa de a intra pe parchet, BC Mureș a reușit să-și țină adversarul „la respect”. O victorie importantă pentru BC Mureș, care pot aborda următoarele partide cu mai multă încredere și pot spera chiar la trecerea de faza gruepelor. În etapa a doua, miercuri, 26 octombrie, vor juca în Lituania, cu formația Prienu Bristono, după care, tot în deplasare, în 8 noiembrie, la Tallin, vor disputa returul cu TLU-Kalev. Între aceste jocuri, luni, 31 octombrie, de ora 18.00, vor susține pe teren propriu partida cu BC Timișoara, în etapa a VI-a a Ligii Naționale. Mureșenii vor încheia jocurile din grupa EuropeCup cu meciul de pe teren propriu cu echipa lituaniană, programat pentru ziua de miercuri, 16 noiembrie, ora 19.00.
Au marcat: Mohammed 18, Lazar 15, Kalve 11, Martinic 10, Barham 9, Dapa 4, Borșa 2, Cioacătă 1. Au mai jucat Polyak, Santa, Bichiş, Engi.
De la estonieni, Vahter și Marshall au înscris câte 11 puncte, iar Jones 10.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE