Home / Slider / Competențe noi pentru janrdarmi. Prevenirea infracțiunilor silvice

Competențe noi pentru janrdarmi. Prevenirea infracțiunilor silvice

Distribuie

 

Începând cu data de 20 octombrie, jandarmii, în calitate de agenţi constatatori, au dreptul de a opri autovehiculele pe drumurile forestiere, în vederea exercitării controlului circulaţiei materialului lemnos, conform modificărilor legislative, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Prin dispoziţiile aceluiaşi act normativ, jandarmii vor putea aplica sancţiuni contravenţionale cuprinse între 1.000 şi 12.000 de lei pentru tăierea, ruperea sau scoaterea din rădăcini a arborilor, fără drept, precum şi pentru furtul ori însuşirea arborilor tăiaţi cu drept sau fără drept, a puieţilor şi pomilor de Crăciun, dacă valoarea prejudiciului nu depăşeşte de cinci ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior.

Cu amendă cuprinsă de la 5.000 până la 10.000 de lei şi confiscarea materialelor lemnoase îi vor putea sancţiona contravenţional jandarmii mureșeni pe cei care expediază, transportă, primesc, depozitează sau prelucrează material lemnos fără provenienţă legală, ori pomi de Crăciun.

De asemenea, transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoţire a cărui valabilitate a expirat este o faptă contravenţională sancţionată cu amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei, pe care agenţii constatatori din cadrul Jandarmeriei Române au obligaţia şi dreptul de a o constata, începând cu aceeaşi dată, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul informare și relații publice, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mureș Colonel” Sabin Motora”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.