Home / Cultură / Musicalul „LA PICCOLA BANDA”, în premieră la Tîrgu Mureș

Musicalul „LA PICCOLA BANDA”, în premieră la Tîrgu Mureș

 

Sâmbătă, 22 octombrie, la ora 19.00, Centrul  Cultural „Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, va găzdui premiera  musicalului „LA PICCOLA BANDA”, parte componentă a unui proiect  educațional-artistic de anvergură.

Proiectul, denumit „Punți culturale româno-germane”, este inițiat de Clubul ROTARY MARIS împreună cu Michael Schnad, director și fondator al Centrului de promovare a educației muzicale „Haus der Musik” din Hanau, Germania precum și al Institutului de formare și perfecționare Master of Art, iar la desfășurarea evenimentului de sâmbătă s-a colaborat strâns cu membrii cluburilor ROTARY TEKA și Rotaract.

Spectacolul  este pus în scenă în limba germană și este realizat cu aproape 100 de elevi din Tîrgu Mureș, de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”, Liceul Vocațional de Artă și artiști instrumentiști de la Filarmonica de Stat Tîrgu Mureș.

Potrivit organizatorilor, tîrgumureșenii au ocazia să se delecteze cu muzică, dans și costumații de scenă, realizate de regizor Rareș Budileanu, Teatrul Național Tîrgu Mureș, Remus Grama și Michael Schnadt, dirijorii orchestrei, prof. Emese Szasz, coordonatoarea corului,  Claudia Grosu și Hoffmann Tilda, profesori coordonatori germană, Carla Gliga, Trozner Kincső, coordonatori soliști, Anca Loghin, decor și costume. Protagoniștii sunt copii și tineri, între 8 și 15 ani – ei nu sunt profesioniști, dar joacă rolurile și interpretează instrumental cu multă seriozitate, pasiune pentru artă, pentru muzică, dans și actorie.

Tema acestui musical este fuga de realitate a Feliciei, personajul principal, într-o lume a fanteziei din visurile și viziunile ei. Felicia părăsește casa părintească și se refugiază într-un Palazzo, un palat vechi, spațiu care o transpune în lumea minunată a Epocii Renascentiste din Italia  – cu scamatori, muzicanți, dansatori. Dar acest vechi Palazzo este și adăpostul lui Massimo și al bandei lui – La Piccola Banda. Întâlnirile în vechiul Palazzo dintre Piccola Banda și Felicia,  împreună cu fanteziile ei, conduc la contraste între două lumi total diferite.

Toată trupa de teatru muzical  s-ar bucura  să aibă cât mai mulți spectatori, iar membrii cluburilor ROTARY MARIS, ROTARY TEKA și Rotaract fac toate demersurile pentru o vizionare și audiție plăcută, pregătind o seară interesantă și inedită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Biserica Evanghelică din Batoș, atracția arhitecturală a Văii Luțului

Zilele trecute, pașii m-au purtat pe Valea Luțului, mai exact în localitatea Batoș. Să fiu …