Reguli pentru o navighare sigură și plăcută pe internet Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Reguli pentru o navighare sigură și plăcută pe internet

 

Octombrie este Luna europeană a securităţii cibernetice, ca atare  Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș  şi lucrători specializaţi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate derulează multiple activităţi de informare pe acest subiect.

 Cum să navighezi în siguranță

Polițiștii mureșeni sfătuiesc internauții să nu ofere necunoscuților de pe internet informații despre familie (nume, vârstă, număr de telefon, fotografii, adresa de acasă, locul de muncă al dvs. sau al rudelor). Totodată, trebuie să aibă grijă cum postează fotografiile, să restricționeze accesul necunoscuților la profilul lor și să nu uite că, fotografiile sau filmulețele, odată postate, pot rămâne pentru totdeauna pe alte computere şi servere, chiar dacă postarea inițială este ștearsă.

Parolă secretă, greu de ghicit

Nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe internet este adevărat, atenționează polițiștii mureșeni. Oricine poate crea pagini web sau poate posta știri, fotografii, filme. Fotografiile și filmele pot fi trucate pe calculator cu ușurință. Pentru a verifica dacă o informație este reală, verificați mai multe surse de informare. Atenție! Frazele sau pozele preluate dintr-un material de pe internet trebuie însoţite de precizarea sursei, pentru a nu fi considerat plagiator.

Păstrați secretă parola de e-mail și nu o dezvăluiți nici măcar prietenilor! Dacă bănuiți că parola v-a fost descoperită, schimbați-o imediat! În acest fel nimeni nu vă poate citi mesajele personale și nu vă poate folosi contul pentru a trimite e-mail-uri care par din partea dvs.

Parola e bine să aibă cel puţin 12 caractere, să conţină litere, cifre şi semne de punctuaţie şi să fie cât mai greu de ghicit, chiar şi pentru cei care vă cunosc foarte bine. Nu folosiți datele de naştere sau alte cuvinte pe care cei din jur ştiu că le preferați şi pe care le-ar putea ghici. Pentru protecţia computerului, scanați ataşamentele de e-mail înainte de a le deschide. Nu descărcați și nu instalați programe pirat sau pe care nu le cunoașteți, pentru că pot distruge date din calculatorul dvs.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE