VIDEO: Şase primari, pe lista PSD Mureş pentru Parlament Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3532 Vizualizări

VIDEO: Şase primari, pe lista PSD Mureş pentru Parlament

111
Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD) Mureş, deputatul Vasile Gliga, a prezentat joi, 20 octombrie, într-o conferinţă de presă, listele de candidaţi ale social-democraţilor mureşeni pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Soporan, Buicu şi Socotar, candidaţii eligibili

La Senat, ordinea candidaţilor este următoarea: Horea Soporan (preşedinte PSD Târgu-Mureş şi vicepreşedinte PSD Mureş), Cristian Moldovan (preşedinte PSD Luduş, vicepreşedinte PSD Mureş şi primar al oraşului Luduş), Alexandru Cîmpeanu (vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş), Ioan Gliga (consilier judeţean), Iuliana Rus (director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Mureş) şi Dragoş Bardoşi (secretar executiv PSD Mureş, consilier judeţean).

La Camera Deputaţilor, lista PSD Mureş conţine, în ordine, următorii candidaţi: Florin Buicu (deputat, vicepreşedinte PSD Mureş), Dinu Socotar (vicepreşedinte PSD Mureş, consilier judeţean), Dan Vasile (preşedinte PSD Ibăneşti, vicepreşedinte PSD Mureş, primar al comunei Ibăneşti), Chiş Bălan Ilie (preşedinte PSD Ruşii Munţi, vicepreşedinte PSD Mureş, primar al comunei Ruşii Munţi), Lucreţia Cadar (preşedinte PSD Deda, vicepreşedinte PSD Mureş, primar al comunei Deda), Ovidiu Mălăncrăvean (primar al municipiului Sighişoara), Cosmin Pop (vicepreşedinte PSD Mureş, consilier judeţean), Ciprian Sand (preşedinte PSD Iclănzel, primar al comunei Iclănzel), Angela Moldovan (consilier judeţean) şi Sergiu Papuc (vicepreşedinte PSD Mureş, consilier local).

Cele două liste urmează să fie înaintate, pentru validare, Comitetului Executiv Naţional al PSD Mureş, care se va întruni în şedinţă în data de 25 octombrie. „S-a stabilit în unanimitate lista”, a afirmat liderul PSD Mureş. „Am încercat să avem profesii diferite, oameni de calitate şi oameni noi care să dea dovada clară de schimbare a clasei politice, ceea ce cere electoratul. În acelaşi timp, am căutat să fie, totuşi, oameni cu maturitate politică şi cu experienţă, pentru a reprezenta judeţul Mureş în parlament aşa cum se cuvine”, a menţionat deputatul Vasile Gliga, care a mai precizat că a decis ca pe viitor să îşi concentreze timpul şi energia pentru conducerea mai activă a filialei PSD Mureş, dar şi pentru oferirea de consultanţă colegilor cu iniţiative legislative şi nu în ultimul rând pentru a se dedica coordonării şcolii de dans şi a fabricii de instrumente muzicale, considerate branduri naţionale.

Un medic şi doi ingineri

La conferinţa de presă au participat şi cei trei candidaţi eligibili, respectiv Horea Soporan, Florin Buicu şi Dinu Socotar.

„Le mulţumesc colegilor din PSD, primarilor, consilierilor locali, judeţeni, oamenilor care au încredere în PSD şi care mi-au acordat încrederea în a-mi continua activitatea la Camera Deputaţilor. Dacă acum patru ani spuneam că Educaţia şi Sănătatea sunt domeniile de care mă voi preocupa, asta am făcut în calitate de medic, de cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie, am încercat ca interesele din aceste domenii să fie reprezentate de vocea mea, iar vocea mureşenilor să se audă în Parlament”, a subliniat deputatul Florin Buicu, care i-a transmis mulţumiri fostului lider al PSD Mureş, Ovidiu Natea, pentru încrederea arătată în urmă cu mai mulţi ani.

„Sunt inginer de profesie şi antreprenor, administrator şi asociat în diverse firme. Mulţumesc colegilor mei pentru onoarea deosebită pe care mi-au făcut-o, de a mă propune de a fi al doilea pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor a Partidului Social Democrat Mureş. Este o onoare şi o obligaţie, eu cred că vine ca urmare a unei experienţe în administraţie pe care am avut-o, n-am sărit etape, am fost patru mandate consilier local şi sunt la al treilea mandat de consilier judeţean şi cred că în acelaşi timp cunoştinţele mele din domeniul antreprenoriatului şi din domeniul administraţiei vor fi utile în viitorul Parlament. Dacă ar fi vorba să mă definesc, l-aş cita pe domnul Victor Ponta, care într-o declaraţie recentă a spus că el este cel mai la dreapta din stânga românească. Undeva, cred că pe aceeaşi linie sunt şi eu”, a punctat Dinu Socotar.

„Sunt inginer de profesie, pentru mine totul este un pic mai nou, de aceea le mulţumesc domnului preşedinte în special şi colegilor de la Târgu-Mureş şi din judeţ că m-au convins să ies din spate în faţă. Îmi doresc ca ceea ce am făcut din spate, şi anume să promovez valorile Partidului Social Democrat, să reuşesc şi acum”, a afirmat Horea Soporan.

Reuşite legislative PSD

Printre reuşitele legislative iniţiate de PSD, participanţii la conferinţa de presă au amintit recenta lege a conversiei creditelor în franci elveţieni, legea prin care românii sunt scutiţi de 102 taxe nefiscale, legea prin care părinţii beneficiază de zi liberă în data de 1 iunie, mărirea plafonului la tichete de masă, redarea salariilor tăiate în guvernările anterioare, oferirea de burse medicilor rezidenţi, mărirea veniturilor personalului din Sănătate şi Asistenţă socială şi legea care permite cetăţenilor care locuiesc pe o rază de 8 kilometri în jurul municipiului Târgu-Mureş o reducere a perioadei de activitate la pensie cu doi ani.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE