Manifestare științifică pentru îmbunătățirea cunoștințelor de nutriție oferite sportivilor, la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Manifestare științifică pentru îmbunătățirea cunoștințelor de nutriție oferite sportivilor, la Târgu-Mureș

Centrul medical și universitar din Târgu-Mureș găzduiește, în perioada 2-3 noiembrie, a doua ediție a Conferinței Naționale de Nutriție Sportivă, organizată de disciplina de Nutriție Comunitară și Igiena Alimentelor din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, în colaborare cu disciplina de Ştiinţele Motricităţii şi Asociaţia Română de Nutriţie şi Dietetică. Deschiderea oficială a manifestării va avea loc miercuri, 2 noiembrie, la ora 9.30, la Hotel President.

Manifestarea va avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor nutriționale de bază oferite sportivilor și va reprezenta punctul în care valorile domeniului medical și sportiv se vor întâlni și vor aprofunda diferite elemente specifice fiziologiei, biochimiei, metabolismului, susținerii efortului fizic și regimului igieno-dietetic specific activității de performanță.
„Acest tip de manifestare care îmbină două domenii importante, cel medical și cel sportiv, cu focusare pe o specializare nouă pe piața muncii: Nutriție și Dietetică, a lipsit de pe scena academică și publică a țării noastre și este esențială pentru dezvoltarea sănătății și performanței sportive de la noi. Suntem siguri că interesul față de tema conferinței va fi mare de ambele părți, iar acesta va fi doar germenele unei noi direcții de colaborare și asigurare a performanței în sport și sănătate. Pentru a înregistra o creștere semnificativă în practica generației curente și a celei viitoare a unor atitudini corecte și sănătoase, sunt necesare aceste manifestări și publicații științifice de specialitate, care pot induce rezultate favorabile în activitatea medicală și sportivă. Cert este faptul că acțiunile sportive de performanță în România sunt la un mod cu totul general, pe un trend ascendent, grație activităților multidisciplinare care, în momentul de față, se desfășoară în foarte puține instituții, organizații sau cluburi sportive. Urmările sunt vizibile, activitatea de performanță internațională a atins un nou prag, care impune an de an noi parametri, noi rezultate extraordinare, care depășesc capacitatea fiziologică normală a individului. În fond, întreg sistemul de pregătire se pliază pe datele de efort care sunt disponibile. Acestea, la rândul lor, sunt prelucrate și furnizate personalului în cauză spre adaptarea activității, astfel încât la sfârșit toți factorii cumulați să aducă un plus individului din punct de vedere sportiv”, au transmis reprezentanții Comitetului de Organizare.

tarceaImportanța și particularitățile nutriției în refacerea sportivilor
Programul complet al conferinței a fost încărcat pe site-ul manifestării, iar potrivit acestuia, printre temele abordate se numără: importanța și particularitățile nutriției în refacerea sportivilor; evaluarea riscului de îmbolnăvire la un lot de pacienți mureșeni în relație cu activitatea fizică regulată; alimentația, activitatea fizică și sănătatea din perspectiva politicilor țărilor Uniunii Europene; efectele antrenamentelor asupra metabolismului proteic; diabetul zaharat de tip I și activitatea fizică; particularitățile alimentației la copii în cadrul sportului de recreere; factorii care influențează starea de sănătate în cadrul unui grup de tineri handbaliști etc. Totodată, nu vor lipsi sesiunule de postere și mesele rotunde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE