„Reduta” mureșeană a rezistat în fața liderului FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

„Reduta” mureșeană a rezistat în fața liderului

ASA, punct nesperat în fața Stelei

În partida din ultima etapă a turului Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a încheiat la egalitate partida disputată duminică seara pe teren propriu cu Steaua București, scor 1-1 (0-0). Evident, situația în care se află echipa mureșeană și campania de transferuri efectuată de echipa bucureșteană o dădeau pe aceasta din urmă drept mare favorită. Problema care se punea era doar aceea a diferenței scorului, dar lucrurile nu au stat deloc așa. Echipa lui Reghecampf a dominat categoric jocul, dar mureșenii s-au închis foarte bine în apărare și au încercat să dea lovitura pe contraatac. Posesia a fost una zdrobitoare în favoarea bucureștenilor, cu o sumedenie de lovituri libere și de la colțul terenului, dar ocaziile cu adevărat importante la poarta lui Mingote au fost foarte puține, iar atunci când aceastea au apărut, experimentatul portar portughez le-a rezolvat. În prima repriză ASA a reușit rareori să se apropie de poarta în care a intrat în ultimul moment Edi Stăncioiu, Niță acuzând probleme medicale la încălzire. ASA a avut totuși o fază foarte periculoasă. S-a reclamat neacordarea unui penalty la un duel între Moke și Surdu, dar arbitrul a lăsat jocul să continue. Mingote a mai avut o intervenție salvatoare la lovitura liberă executată de Boldrin, scoasă de sub bară și la vestiare s-a intrat cu același scor de la startul jocului.

asa-2Gol împotriva cursului jocului, victorie scăpată printre degete

Steaua a ieșit de la cabine decisă să tranșeze jocul și să obțină cele 3 puncte, dar s-a lovit de aceeași apărare solidă, bine așezată în teren și parcă mai motivată decât în ultimele întâlniri. La un contraatac al mureșenilor din minutul 54, Surdu a scăpat singur spre poarta adversă și putea da lovitura, dar șutul său a trecut mult pe lângă poarta lui Stăncioiu. După alte asalturi la poarta mureșeană și ocazii ale steliștilor, în minutul 74, contrar cursului jocului, ASA reușește să deschidă scorul. Zicu a executat rapid o lovitură liberă de le centru, l-a angajat în adâncime pe Vlad Morar, acesta a preluat în stânga careului și a trimis în fața porții, iar Kuku, intrat cu puține minute înainte, i-a luat fața lui  Moke, învingându-l pe Stăncioiu. Presiunea steliștilor s-a accentuat, dar în minutul 84 Jakolis este eliminat pentru un cot aplicat israelianului Iacobovici și mureșenii se vedeau deja câștigători. În ultimul minut al timpului regulamentart însă, în urma unui nou corner,  mingea a ajuns la marginea careului mic la Moke, iar acesta a împins cu capul în plasă din plonjon (foto 2). Reduta mureșeană a rezistat în cele cinci minute de prelungire acordate de centralul clujean Horațiu Feșnic pentru trageri de timp în urma cărora Mingote a văzut și un cartonaș galben. ASA obține astfel un punct, al doilea pe plus, și speră să-și adauge altele în următoarele etape. În primele două jocuri ale returului mureșenii vor evolua tot pe teren propriu, cu alte două echipe aflate pe locuri de play-off: Gaz Metan Mediaș și CS U Craiova.

Au evoluat formațiile: ASA: Mingote- Belu, Dobrosavlevici, Cordoș, Mendy, Mureșan, Candrea (77 Dică), Zicu, Iacobovici, Surdu (66 Kuku), Morar (77 Ciolacu)

Steaua: Stăncioiu- Tamaș, Momcilovic, Moke, Bourceanu, De Amorim, Enache, Boldrin, Adi Popa (72 Jakolis), Golubovic, Ov. Popescu (57 Denis Man)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE