Home / Sanatate / Se caută soluții pentru păstrarea sănătății populației

Se caută soluții pentru păstrarea sănătății populației

Distribuie

Principalele provocări din domeniul sănătății publice legate de problematica bolilor infecțioase din România au fost dezbătute la cea de a IX-a Conferință Națională de Microbiologie și Epidemiologie, în perioada 20-22 octombrie, informează AGERPRES.
„Este un eveniment care a devenit tradițional în România, o conferință cu scop strict profesional, de creștere a calității profesionale în domeniul microbiologiei, epidemiologiei și bineînțeles a bolilor infecțioase pentru că amândouă specialitățile se ocupă una de diagnostic, alta de supravegherea bolii infecțioase. Ne găsim în fața unor provocări pentru sistemul de sănătate publică. Ați remarcat și dumneavoastră în ultimii ani și mai ales în ultimele luni că s-a discutat foarte mult despre vaccinare, s-a discutat foarte mult despre infecțiile nosocomiale, s-a discutat despre rezistența bacteriilor la antibiotice, toate acestea sunt teme cuprinse în programul conferinței. Aceste probleme au apărut întotdeauna acum avem și capacitatea să le identificăm. Să nu credeți că în natură lucrurile rămân stabile. Noi evoluăm ca rasă sau involuăm după unii și micro-organismele, bacteriile, virusurile au aceeași capacitate de a evolua într-un sens sau altul, de a deveni rezistente la substanțele cu care noi încercăm să le distrugem. Nu avem altceva de făcut decât să căutăm soluții să păstrăm sănătatea populației și calitatea serviciilor în unitățile sanitare, să aibă de suferit cât mai puțin sau să nu aibă de suferit, și să se îmbunătățească, ceea ce ne dorim cu toții”, a declarat pentru AGERPRES, prof. dr. Alexandru Rafila.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.