Share

Home / Administratie / „Ziua uşilor deschise”, la Curtea de Apel Târgu-Mureş

„Ziua uşilor deschise”, la Curtea de Apel Târgu-Mureş

111Curtea de Apel Târgu-Mureş organizează, marţi, 25 octombrie, cu ocazia Zilei europene a justiţiei civile, “Ziua ușilor deschise”.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Curţii de Apel Târgu-Mureş, manifestarea este organizată în cadrul Planului de Acţiuni pentru reforma sistemului judiciar, adoptat prin Hotărârea Guvernului nr. 232/2005 şi are ca scop „asigurarea transparenţei actului de justiţie”, prin „stabilirea unei relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii”.

De asemenea, reprezentanţii Curţii de Apel Târgu-Mureş au transmis că prin organizarea acestor manifestări se doreşte a li se crea cetăţenilor o imagine reală asupra condiţiilor de muncă ale magistraţilor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar până la soluţiionare şi alte aspecte care privesc activitatea justiţiei mureşene. “Din programul de desfășurare al acestor manifestări punctăm câteva dezbateri importante: orele 11.30 – “Prezentarea activității instanțelor. Rolul magistratului”, “Drepturi, Obligații, Consecințe” –  invitat surpriză la această dezbatere adresată elevilor de liceu cu un impact major sperăm noi, orele 14-00 – “Orientare vocationala. Rolul judecătorului, procurorului, magistratului asistent, grefierului, avocatului, executorului judecătoresc“, adresată studenților”, se menţionează în comunicat.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Excelența din Învățământ, premiată la Zilele Orașului Iernut

Conducerea Primăriei orașului Iernut a premiat duminică, 18 august, cei mai valoroși elevi precum și …

Share
Share