Cinci medalii pentru popicarii juniori mureșeni la Naționale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 362 Vizualizări

Cinci medalii pentru popicarii juniori mureșeni la Naționale

Popicarii juniori ai echipelor Electromureș Târgu-Mureș au cucerit 5 medalii la Campionatele Naționale a probelor individual clasic, sprint și tandem, disputate la sfârșitul săptămânii pe arena CFR Iași, pentru fete și Ploiești, la băieți. Din cele 5 medalii, 4 au fost obținute de echipa fetelor de la Electromureș Romgaz Târgu-Mureș, cu 1 medalie de argint și 3 de bronz. A cincea a fost tot una de bronz, cucerită de echipa băieților.

Lotul mureșencelor prezente pe arena din Iași a fost alcătuit din 10 sportive: Nagy Ibolya Csilla, Ana-Maria Poetașu, Fekete Réka, Melisa Ungureanu, Boganyi Szidonia, Gál Beátrix Timea, Vita Anita, Abram Monika, Seres Bernádett și Balogh Andreea Alina. Cele mai bune rezultate au fost obținute la individual clasic, unde Fekete Réka a cucerit singura medalie de argint, iar colega sa Balogh Andreea Alina a urcat pe treapta a treia a podiumului. Titlul la această probă a fost câștigat de Loredana Vișan, de la Conpet Petrolul Ploiești, care a reușit un rezultat de 517 popice doborâte, în timp ce mureșencele care au urcat pe podium au reușit 505 p.d., respectiv 502 p.d. În proba de sprint niciuna din elevele antrenorului Orosz István nu a urcat pe podium. Acesta a fost ocupat, în ordine, de Maria Andra     Enescu (Rapid București), Ana Livia Costache (Conpet Petrolul Ploiești), Maria Ciobanu (Siderurgica Hunedoara) și Maria Iolanda Dragomir (Rapid București), ultimele două eliminate în semifinale și medaliate cu bronz. Celelalte două medalii de bronz în probele fetelor au fost câștigate în proba de tandem. Ambele perechi mureșene au fost eliminate însă în semifinale și au urcat pe treapta a treia a podiumului. Acestea au evoluat în componența Melisa Ungureanu-Nagy Ibolya Csilla și Ana-Maria Poetașu-Balogh Andreea Alina. În finală s-au întâlnit două tandemuri ale echipei ploieștene. Ultimul act a revenit perechii Loredana Vișan-Alice Vasile, care a câștigat disputa cu colegele Ana Costache-Amalia Voicea.

La festivitatea de premiere au fost prezenți antrenorul federal Remus Antimirescu, Antal Matilda, vicepreședintele Electromureș Romgaz Târgu-Mureș, antrenoarele Lixandru Mihaela (Conpet Petrolul Ploiești) și Pometcu Vasilica (Rapid București), iar cuvintele la final de competiție au fost rostite de directorul sportiv al clubului CFR Iași, Dan Teodorescu.

Băieții, o singură medalie, dar „premiați la impresia artistică”

În probele similare ale băieților, disputate la Ploiești, clubul mureșean a fost prezent cu 6 sportivi. Aceștia, deși mai tineri decât adversarii lor, au lăsat o bună impresie, dar au reușit să câștige o singură medalie. Această performanță a reușit-o sportivul Szász Tibor Levente, care s-a clasat pe locul 3 în proba de sprint, cucerind medalia de bronz. Echipa de băieți pregătită de Seres Jozsef este în schimb una din promisiuni, având șanse mai mari la categoriile unde se încadrează, cele ale cadeților.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE