Competiția Mondială de Descarcerare, la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 461 Vizualizări

Competiția Mondială de Descarcerare, la Târgu-Mureş

În anul 2015, anul în care s-au împlinit 25 de ani de la înființarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), la Târgu-Mureș s-a desfășurat a IV-a ediție a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, la care au participat 15 echipaje din țară și din Republica Moldova. Anul viitor, în perioada 30 august – 3 septembrie, Târgu-Mureş va fi gazda Competiției Mondiale de Descarcerare, la care vor participa peste 60 de echipe din întreaga lume.

Anunțul a fost făcut de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) din Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, după ce mai multe echipaje SMURD au participat la o competiție mondială desfășuată în Brazilia și s-au întors acasă cu rezultate foarte bune.
„Ieri s-a finalizat Competiția Mondială de Prim Ajutor și Descarcerare la Curitiba, Brazilia, unde au participat două echipe de pompieri SMURD, una din Mureș și una din Vâlcea, care au fost câștigătoarele Competiției Naționale din 2015 în România. Echipa din Mureș s-a situat pe locul 15 din 30 la evaluarea generală comparativ cu locul 22 obținut anul trecut în Portugalia. Echipa din Vâlcea s-a situat pe locul 19 din 30, fiind la prima participare. Interesant este că pe scenariul medical complex, echipa de paramedici SMURD din Mureș s-a situat pe locul 5 din 30, iar la evaluarea actului de comandă pe descarcerare locul a fost cel de 14 din 30. Pentru noi, rezultatele sunt foarte bune, având în vedere că echipele noastre au început să participe doar de 3 ani la competițiile internaționale, având de-a face cu competitori care participă de foarte mulți ani și care se pregătesc intens pentru această competiție. M-am deplasat și eu să particip la ceremonia de închidere și premiere de ieri pentru a anunța preluarea organizării competiției mondiale, anul viitor, la Târgu-Mureș. Aceasta va avea loc în perioada 30 august-3 septembrie și ne așteptăm la participarea a mai mult de 60 de echipe din întreaga lume pe descarcerare și prim ajutor medical. Vreau să felicit colegii care au participat la competiție și să le mulțumesc pentru eforturile depuse pentru a face România mai cunoscută în acest domeniu pe plan mondial”, a transmis, pe Facebook, dr. Raed Arafat.
În septembrie 2015, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, col. Dorin Oltean, transmitea, în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, că „este o onoare, un lucru extraordinar să aducem în România peste 50 de țări cu vechime și cu statut aparte în ceea ce privește partea legată de descarcerare și de acordare a primului ajutor medical”.2-descarcerare

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE