VIDEO: Obiectivul PSD Mureş, minim 3 parlamentari Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 845 Vizualizări

VIDEO: Obiectivul PSD Mureş, minim 3 parlamentari

111
Social-democraţii din judeţul Mureş şi-au propus obţinerea a cel puţin un mandat de senator şi două de deputat la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Listele complete de candidaturi au fost depuse miercuri, 26 octombrie, la sediul Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 28 Mureş, care funcţionează în incinta Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Gliga: „E nevoie de o altă generaţie, de suflu nou”

Potrivit liderului PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, obiectivul principal al social-democraţilor mureşeni este să demonstreze că sunt principala forţă politică românească din judeţ. „Ţinta PSD Mureş la alegeri este să rămânem mai departe cel mai puternic partid la nivelul numărului de voturi şi al numărului de parlamentari. Sper să avem mai mulţi parlamentari decât am avut în mandatul 2012-2016. Faptul că plouă şi e Sfântul Dumitru astăzi zic că e un semn bun şi ne dă speranţa să câştigăm mult mai multe voturi decât la locale. În perioada viitoare, având în vedere că eu nu candidez, voi sta în spatele candidaţilor şi îi voi învăţa ce au de făcut. Am experienţă în campaniile electorale şi sper să îi ajute foarte mult pe colegi. E nevoie de o altă generaţie, de suflu nou şi cred să echipa a dovedit în alegerile locale faptul că a abţinut voturi, în special primarii care sunt pe liste şi consilierii judeţeni sunt cei care s-au luptat şi în campania de la alegerile locale. Sunt mai optimist, pentru că datorită greşelilor guvernării şi pentru că se simte că Guvernul PSD a fost mult mai bun şi pentru că economia a mers în timpul guvernului Ponta mai bine, cred că avem un suflu bun la nivel naţional, pe care trebuie să îl fructificăm. Depinde de noi, de cât de mult muncim, de cât de aproape vom putea fi de alegători. Toţi candidaţii, chiar dacă sunt eligibili sau nu, vor munci alături de preşedinţii de organizaţii, de membrii de partid şi de oamenii care îşi doresc ca PSD să ajungă din nou la guvernare”, a declarat preşedintele PSD Mureş.

112

Emoţii pentru candidaţi

La Senat, lista PSD Mureş este deschisă de Horea Soporan – preşedintele PSD Târgu-Mureş, urmat de Cristian Moldovan – primarul oraşului Luduş, Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ioan Gliga – consilier judeţean – Iuliana Rus – directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Mureş şi Dragoş Bardoşi – consilier judeţean. „Pentru mine e un moment foarte emoţionant, este prima candidatură, de când am dat examen la facultate n-am avut asemenea emoţii. Sper ca programul pe care îl propunem să fie soluţia acceptată de toată lumea. Propunerea noastră este ca în primul rând să fie mai bine pentru toţi. Toate măsurile pe care le luăm ne afectează pe toţi, nu numai pe noi, personal, ci pe toată lumea, şi programul nostru de guvernare cred că este soluţia”, a afirmat Horea Soporan.

113

La Camera Deputaţilor, propunerile PSD Mureş sunt, în ordine: Florin Buicu – deputat, Dinu Socotar – consilier judeţean, Dan Vasile – primarul comunei Ibăneşti, Chiş Bălan Ilie – primarul comunei Ruşii Munţi, Lucreţia Cadar – primarul comunei Deda, Ovidiu Mălăncrăvean – primarul municipiului Sighişoara, Cosmin Pop – consilier judeţean, Ciprian Sand – primarul comunei Iclănzel, Angela Moldovan – consilier judeţean şi Sergiu Papuc – consilier local la Târgu-Mureş. „E un moment emoţionant, chit că nu e prima dată când sunt în această postură de a candida la alegerile parlamentare, dar este prima dată când sunt pe o poziţie considerată eligibilă, deci teoretic mă aşteaptă un mandat de deputat. Într-o anumită conjunctură, chiar şi rezultatul alegerilor locale transpus pe alegerile parlamentare ar putea crea posibilitatea unui al treilea mandat (la Camera Deputaţilor – n.r.) al Partidului Social Democrat. Aşa cum a subliniat şi domnul preşedinte Vasile Gliga, este o premisă pe care ne-o dorim, să ne îmbunătăţim rezultatul de la locale şi să păstrăm acest statut de cel mai puternic partid românesc”, a menţionat Dinu Socotar.

114

115

Text şi foto: Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE