„Tricolorele” ratează calificarea la Euro Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

„Tricolorele” ratează calificarea la Euro

Reprezentativa feminină de fotbal a României a remizat marți seara pe stadionul „Dr. C-tin Rădulescu” din Cluj-Napoca, 1-1 cu echipa similară a Portugaliei, ratând calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor, în Olanda. După peste 180 de minute jucate fără gol, 0-0 în Portugalia și 0-0 la Cluj, cele două goluri au venit în prelungiri, în interval de doar cinci minute, de către două jucătoare intrate în partea a doua a meciului. Portughezele au deschis scorul în minutul 105+1 prin Norton, iar Laura Rus a egalat în minutul 111. Jocul a fost dominat în prima repriză de oaspete, dar ocaziile clare de gol au lipsit.

Repriza secundă a început tot în nota de dominare a lusitanelor. După 10 minute însă, „tricolorele” au pus stăpânire pe jumătatea terenului. În minutul 56 româncele au avut o dublă ocazie, dar șutul lui Lunca din unghi este respins, iar lobul expediat de Voicu a fost reținut sub transversală. Până la final România și-a mai creat câteva situații favorabile, dar a avut mari emoții la ultima fază a timpului regulamentar, când Olar a fost aproape de autogol.

 

Prelungiri, speranțe și dezamăgirea ratării calificării

Minutele de prelungire au debutat cu o minge periculoasă a României, la lovitura de cap trimisă de Havriștiuc. Jocul s-a animat în continuare. Andreea Părăluță a scos de sub bară la o lovitură liberă în minutul 102, iar la faza următoare și portarul oaspetelor a salvat o situație periculoasă. Apărarea româncelor este însă depășită cu ușurință în minutul suplimentar al primei reprize de prelungiri, când Norton, nemarcată în mijlocul careului a trimis în plasă, mingea fiind deviată și de Oprea. Româncele reușesc după 5 minute egalarea prin Rus, care a preluat pe piept și a trimis din întorcere la colțul scurt. Mai erau 10 minute și „tricolorele” aveau nevoie de încă un gol pentru calificare. Până la final însă nu s-a mai remarcat doar portărița Părăluță, care a salvat în situație de unu la unu, evitând înfrângerea. Portugalia se califică fără victorie, datorită golului înscris în deplasare. În lotul României, în afară de Părăluță, plecată în vară de la ASA Târgu-Mureș, de la echipa mureșeană, pe bancă s-a mai aflat Ana Maria Gorea și o altă jucătoare care a părăsit echipa roș-albastră, Brigitta Goder.

Au evoluat formațiile:

România: Părăluță – Oprea, Havriștiuc, Ficzay, Olar, Vătafu, Bortan, Giurgiu (85 Rus), Voicu, Lunca, Ciolacu (70 Bâtea, 110 Sârghe)

Portugalia: Morais – Fidalgo, Rebelo, C. Costa, Borges, Dolores Silva, Pires, A. Da Costa (46 Pinto), Mendes (63 Diana Silva), Leite (78 Norton), Claudia Neto

Sursa foto: FRF

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE