Home / Cultură / Atelier de field recordind la B5 Studio în cadrul Alter-Native
Mara Mărăcinescu: „I like playing with sounds and encouraging people to open up their ears” (foto: vladcioplea.ro)

Atelier de field recordind la B5 Studio în cadrul Alter-Native

Distribuie

Atelierul de field recording dirijat de Mara Mărăcinescu va avea loc joi, 3 noiembrie, între orele 11.00 și 15.00, la B5 Studio/Atelierele U.A.P. din Piața Bolyai nr. 5. Evenimnetul face parte din programul conex al Festivalului Internațional de scurtmetraje Alter-Native, care se desfășoară în Tîrgu-Mureș în perioada 2-6 noiembrie.

Participare pe bază de înscrieri

Mara Mărăcinescu prezintă un tip specific de practică a înregistrării sonore – field recording – și invită participanții să exploreze spațiul sonor, să-l descrie și să-l prezinte spre ascultare. „Un atelier în care va fi vorba despre ascultarea activă și despre lucrul cu sunetul într-un context (preponderent) artistic”, ne spun organizatorii pe pagina de facebook a evenimentului. Cei care doresc să participe la atelier trebuie să se înscrie în prealabil pe adresa de email arteast.b5studio@gmail.com, pentru că pot participa cel mult 10 persoane. De la ora 19.00, în aceeași zi este programată o prezentare și o sesiune de ascultare în prezența autoarei Mara Mărăcinescu

Primul laborator independent de creație sonoră

Semi Silent, primul laborator independent de creație sonoră și radiofonică din România, este un proiect ce reinventează la scară locală creația sonoră și propune o alianță între sunet & patrimoniu imaterial. Arta radio însă ne inspiră de asemenea, tradiția ei existând încă de la apariția mediului radiofonic. Numele proiectului vine de la un manifest din 1933 despre radio și cum acesta trebuie să ia în considerare spațiul, nu doar sunetul sau vocea! Numai că astăzi posturile comerciale ignoră o astfel de artă, iar cele de stat în România, o practică în studio și o împachetează ca teatru, ficțiune, biografie. Proiectul este platformă online de podcasturi de artă radio, documentare sonore de creație bazate pe înregistrări de teren.

Semi Silent este o inițiativă a programului Sâmbăta Sonoră creat în 2009 de Asociația Jumătatea Plină pentru investigarea artelor sonore și a muzicilor contemporane. Proiectul este susținut de Administrația Fondului Cultural Național.

(foto: vladcioplea.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bugetul CJ Mureș. Case memoriale: Gheorghe Șincai, Petőfi Sándor și Ion Vlasiu

Distribuie În bugetul pentru anul acesta al Consiliului Județean Mureș sunt alocate sume pentru trei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.