Sângeorgiu de Mureş, pe lista staţiunilor turistice din România Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

Sângeorgiu de Mureş, pe lista staţiunilor turistice din România

111Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, a anunţat marţi, 25 octombrie, printr-un comunicat de presă, că este în curs de elaborare un proiect de Hotărâre de Guvern privind atestarea unui număr de 12 noi staţiuni turistice. Pe lista anunţată de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism se află şi o localitate din judeţul Mureş, respectiv comuna Sângeorgiu de Mureş.

Posibilitate de a accesa fonduri europene

Potrivit documentului, lista a fost întocmită „după ce au fost analizate documentațiile prezentate de către unităţile administrativ-teritoriale”, dar și după vizite în teren, iar atestarea stațiunilor turistice reprezintă, „pe lângă dezvoltarea socio-economică a acestor localități, posibilitatea de accesare a fondurilor europene – Axa 7- Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului/ Prioritatea de investiții 7.1. – Sprijinirea unei creșteri favorabile a ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endrogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industrial aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice”.

De asemenea, Anca Pavel-Nedea a precizat că „Autoritatea Națională de Turism are în vedere și realizarea, în viitor, a unei identități urbane adecvate, prin valorificarea resurselor existente – renovare/ modernizare, dar și specific local – urmărirea realizării de legături/ conexiuni, racorduri la drumurile naționale și europene – factor principal în cadrul dezvoltării socio-economice a acestor localități –  precum și încurajarea creării de conexiuni/ cooperări cu alte localități similare, prin realizarea unor serii de evenimente, în comun.”

Perspective frumoase de dezvoltare

Contactat de cotidianul Zi de Zi, ing. Sofalvi Szabolcs, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, s-a declarat optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea pe viitor a localităţii Sângeorgiu de Mureş, odată cu primirea statutului de staţiune turistică. „În primul rând, e o bucurie pentru noi, pentru că de peste doi ani am început demersurile şi mă bucur că în sfârşit văd finalitate. Au fost mai multe comisii pe teren, au verificat nu numai bogăţiile, atuurile noastre din punct de vedere al turismului, dar şi valorile culturale, mai exact ce oferă comuna noastră din punct de vedere cultural sau al divertismentului. Din toate evaluările comisiilor venite din partea Autorităţii Naţionale pentru Turism şi Ministerului Turismului am dovedit că putem obţine statutul de localitate turistică de interes local. Acest lucru va însemna în primul rând creştere economică”, a precizat ing. Sofalvi Szabolcs.

De asemenea, primarul comunei Sângeorgiu de Mureş a subliniat că statutul de staţiune turistică va ajuta la dezvoltarea unor noi investiţii şi proiecte la nivelul localităţii. „Concret, devenind localitate turistică vom putea accesa mai multe fonduri europene, pe mai multe domenii, în mod special pe Axa 7.1 – Dezvoltarea infrastructurii turistice, se va putea dezvolta efectiv infrastructura turistică, aceasta însemnând mai multe hoteluri, pensiuni, restaurante, locuri de divertisment. Vom putea renova monumente istorice, vom putea dezvolta zona Castelului Máriaffi şi a stejarilor seculari, precum şi alte locuri cum ar fi Dealul Piţigoiului sau zona 7 Plopi şi Tofalău – Cotuş, care prezintă un potenţial pentru agroturism. Vom putea accesa fonduri şi pentru a dezvolta infrastructura culturală, căminul cultural şi alte locaţii unde să organizăm diverse evenimente. Totodată, vom fi menţionaţi în toate cataloagele de prezentare a ţării, în avioane şi la diverse târguri, ceea ce va creşte renumele comunei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE