Specialiști renumiți în domeniul traumei, la Târgu-Mureş Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 450 Vizualizări

Specialiști renumiți în domeniul traumei, la Târgu-Mureş

Specialiști de renume din țară și din străinătate în domeniul traumei vor fi prezenți la Târgu-Mureș, în perioada 10-13 noiembrie, la Conferința Națională Abordarea Clinică și Chirurgicală de Urgență în Traumă ( ACCUT), pentru a prezenta importanța vitală a interdisciplinarității în situațiile limită.

Printre invitați se numără: conf. dr. Cristian Boeriu, medic primar medicină de urgenţă, preşedintele conferinţei ACCUT, prof. dr. Constantin Copotoiu, medic primar chirurgie generală, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş, prof. dr. Horațiu Suciu, medic primar chirurgie cardiovasculară, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu-Mureș,
conf. dr. Călin Molnar, medic primar chirurgie generală, şeful secţiei de Chirurgie Generală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, șef lucrări dr. Claudiu Molnar, medic primar obstetrică-ginecologie, dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, prof. dr. Sanda Copotoiu, medic primar anestezie și terapie intensivă, şeful Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, Dr. Hany Bahouth, prof. dr. Mehmet Mutaf, dr. Dorin Dorobanțu, şeful secţiei de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, dr. Victor Volovici, prof. dr. Tiberiu Bățagă, şeful Clinicii Ortopedie şi Traumatologie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş etc.

Puncte de vedere diferite
Manifestarea este organizată de echipa filialei Târgu-Mureș a Societății Studențești de Chirurgie din România (SSCR), sub coordonarea și cu susținerea Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș. Evenimentul se adresează în principal studenților la medicină și rezidenților, urmărind aducerea în prim-planul interesului tinerei comunități medicale a complexității efortului interdisciplinar depus în salvarea și reintroducerea în societate a pacienților traumatizați. „Plecând de la ideea că formarea unei imagini de ansamblu poate fi făcută doar reunind puncte de vedere diferite, conferința are ca obiectiv agregarea în cadrul aceluiași eveniment a multiple specializări implicate în traumatologie, precum: medicină de urgenţă, medicină de război, ortopedie, chirurgie plastică şi reconstructivă, chirurgie generală, neurochirurgie, chirurgie toracică, chirurgie cardiovasculară, ginecologie, urologie, chirurgie pediatrică, chirurgie oro-maxilo-facială”, au precizat organizatorii manifestării.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE