Recomandări pentru o digestie ușoară Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Recomandări pentru o digestie ușoară

CSID scrie că pentru a avea o alimentaţie variată şi echilibrată, este necesar să mâncăm din toate câte puţin. Cu toate acestea, sunt unele alimente care nu ar trebui consumate nici măcar în cantităţi mici, dacă doriţi să ţineţi la distanţă problemele digestive. Prin urmare, este indicat să evitaţi: alimentele foarte condimentate şi foarte acide, alimentele afumate, marinate sau fezandate, băuturile carbogazoase, băuturile spirtoase, vinurile în cantităţi exagerate sau amestecul mai multor tipuri de alcool, guma de mestecat.
A opta pentru anumite alimente nu înseamnă întotdeauna a mânca sănătos. De exemplu, dacă alegem să consumăm peşte, dar numai prăjit în ulei din abundenţă, atunci nu mâncăm deloc sănătos. Un alt exemplu: se spune despre cartof că n-ar fi un aliment tocmai benefic pentru sănătate. Desigur, opţiunea pentru cartofi prăjiţi este dăunătoare, însă cartofii copţi sau fierţi în coajă sunt cât se poate de sănătoşi. De aceea, este esenţial să respectaţi câteva reguli generale în prepararea hranei: limitaţi cantitatea de grăsimi necesară la gătirea alimentelor, degresaţi alimentele sotate sau prăjite aşezându-le pe un şervet din hârtie, alegeţi mai degrabă gătirea la abur, în papiotă, pe grătar sau la cuptor, gătiţi cât mai simplu şi mai natural.
Un stil de viaţă activ, cu practicarea frecventă a exerciţiului fizic, poate face minuni pentru funcţionarea corectă a digestiei. Activitatea fizică îmbunătăţeşte motilitatea intestinală, punând în mişcare un colon leneş. Masajul abdominal, fitnessul sau exerciţiile la sală,înotul, alergarea se numără printre activităţile care ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE