Home / Slider / Tornado Taekwondo, performanțe lăudabile la Cupa României

Tornado Taekwondo, performanțe lăudabile la Cupa României

Distribuie

 

Copiii antrenaţi de Mathe Sandor, inițiatorul clubului  C.S. Tornado Taekwondo Mureş, au opţinut performanţe notabile la Cupa României, desfășurată la București, în perioada 28-30 octombrie.

De-a lungul anilor, sportul s-a transformat dintr-o artă marțială tradițională, într-un sport olimpic în urma strădaniilor de perfecționism ale practicanților și persoanelor implicate în promovarea și dezvoltarea sa. Mathe Sandor este instructorul care se dedică celor ce vor să învețe această disciplină sportivă, dovada stau locurile pe podium câștigate îb cele mai grele competiții. ” Sunt mulțumit de prestația elevilor mei, la Cupa României au concurat peste 300 de sportivi din aproximativ 30 de cluburi, iar rezultatele sunt bune” ne spune instructorul.

Astfel la Clasa A de locul I s-a bucurat Anita Biro, junior feminin -42 kg, locul II i-a revenit lui Robert Szilard, masculine +65 kg, iar de locul III s-a bucurat Levente Kovacs, masculin, -74 kg. La Clasa B, au urcat pe podium pe locul I, Mihnea Sava, cadet, masculin +65 kg și Nora Tamas, junior feminin, -49 kg.

sava

Mihnea Sava nu este doar un bun sportiv, ci și un elev silitor la școală și un pasionat al informaticii. Este în clasa a VII-a la Școala Gimnazială ” Dr. Bernady Gyorgy”, iar anul trecut școlar a terminat cu 10 pe linie. Deși practică Taekwondo de doi ani de zile, are deja în palmares câteva premii lăudabile. În anul 2015 a luat locul II la Cupa Tornada, anul acesta locul III la Tropheum Napocense Hadrianum Aelius 2016, locul III la Campionatul Național Copii, Juniori Mici și Cadeți 2016, locul I la Cupa Hwarang 2016 și cel mai recent, locul I la Cupa României.

Mens sana in corpore sano

Potrivit instructorului Mathe Sandor, merită să practici Taekwondo, pentru că sportul înseamnă viață, este un sport olimpic iar „Cel mai important lucru la Jocurile Olimpice nu este să câștigi, ci să participi, așa cum în viață nu contează triumful, ci lupta”. Un alt avantaj este regăsit în sănătatea fizică și cea mental, pentru echilibrul interior, dezvoltarea armonioasă a corpului și pentru autoapărare. Taekwondo este o artă marțiala complexă ce folosește o multitudine de tehnici de autoapărare, care nu pot fi văzute în competițiile sportive și a căror eficiență este dovedită de faptul că sunt studiate și aplicate de către structurile militare din peste 100 de țări. Autoapărarea presupune cunoașterea biomecanicii corpului omenesc, a pârghiilor articulare, plexurilor nervoase și a centrilor de lovire, stăpânirea propriului corp, a emoțiilor negative și a minții, aprecierea reală a situațiilor și știința manipulării acestora, cunoașterea cadrului legislativ și încadrarea în normele acestuia care interzice ca apărarea să depășească forța și dotarea atacului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.