Transport de migranţi către Germania, descoperit la Nadeş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 672 Vizualizări

Transport de migranţi către Germania, descoperit la Nadeş

111Lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Sighişoara au depistat duminică, 30 octombrie, pe raza comunei Nadeş, un grup de 36 de persoane arabe, alcătuit din 31 de adulţi şi 5 copii, care erau transportaţi cu un microbuz înmatriculat în Bulgaria, condus de un conducător auto care deţine dublă cetăţenie, română şi moldoveană.

Condiţii de transport inumane

După administrarea mijloacelor probatorii specifice în cauză, s-a stabilit că cetăţenii arabi urmau să ajungă în Germania, fiind ridicaţi de conducătorul microbuzului dintr-o zonă situată în apropierea frontierei României cu Bulgaria. „În data de 30 octombrie 2016 a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, prevăzută de articolul 263, alineatul 1, din Codul Penal”, a precizat Rita Cristina Niculae, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

De asemenea, luni, 31 octombrie, procurorul de caz a dispus, prin ordonanţă, schimbarea încadrării juridice din infracţiunea prevăzută de articolul 263, alineatul 1, din Codul Penal, în infracţiunea prevăzută de articolul 263, alineatul 1 şi 2, din Codul Penal, întrucât s-a apreciat că „pe parcursul drumului pe teritoriul României care a durat mai mult de opt ore, cele 36 de persoane de origine arabă au fost supuse unor tratamente degradante, având în vedere condiţiile în care acestea au călătorit în respectivul microbuz, respectiv îndeosebi de înghesuite, aşezate pe podea, fără geamuri şi fără a se opri timp de mai multe ore”.

Potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, din grup au făcut parte şi cinci copii, „unii cu vârsta de un an şi şase luni, care au fost supuşi unor condiţii e drum deosebit de improprii şi de natură a le cauza traume ireversibile”.

Şoferul microbuzului, în arest 30 de zile

Conducătorul auto a fost reţinut duminică, 30 octombrie, pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior, în 31 octombrie, a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv. „Prin încheierea penală nr. 119/DL din 31 octombrie 2016, Tribunalul Mureş a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile”, a menţionat Rita Cristina Niculae.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE