Un milion de monede pentru Spitalul Copiilor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Un milion de monede pentru Spitalul Copiilor

Ediția a doua a programului „1.000.000 monede pentru Spitalul Copiilor” continuă la Târgu-Mureș până în data de 4 decembrie. Demersul Asociației „1 Leu” își propune înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică.

„Și, dacă stai să te gândești, chiar nu e greu să strângem 1.000.000 de monede din toată România. Ne trebuie, de fapt, 1.000 de oameni care să strângă fiecare câte 1.000 de monede. Sau 4 kilograme. Și nu trebuie să le strângeți de unii singuri. Puteți să le strângeți cu colegii de birou sau de clădire de birouri. Puteți să le strângeți cu vecinii de scară sau de stradă. Puteți să îi încurajați pe copiii voștri să le strângă cu colegii de grădiniță sau de școală. Sunt atâtea variante și poate fi simplu, pentru că fiecare dintre noi avem măcar un pumn de monede care ne încurcă prin casă, prin mașină sau pe birou. (…) Acum însă, în acest octombrie 2016, în această perioadă extrem de agitată, avem nevoie ca măcar 1.000 dintre voi să sune mobilizarea generală și să înceapă să adune din stânga și din dreapta măcar 1.000 de monede. Avem nevoie de exemple pe care și alții să le urmeze. Avem nevoie să le spunem copiilor noștri bolnavi de cancer că nu sunt singuri. Avem nevoie să le spunem prietenilor noștri, părinți ai unor copii bolnavi de cancer, că nu sunt singuri. Și că ne implicăm tot mai mulți pentru a porni o dată construcția acestui spital de care avem atâta nevoie. Și, nu în ultimul rând, să le arătăm că și cu o monedă se pot face lucruri mărețe. Cu o monedă sau câteva de la fiecare”, se transmite pe site-ul www.1leu.org.

Prima ediție, un succes
Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile. „Începând de astăzi, fiecare dintre noi ne putem mobiliza ca până la sfârșitul anului să strângem, la nivel național, încă 500.000 monede sau mai mult. Datorită vouă suntem mai aproape de a ridica acest spital. Mulțumim tuturor oamenilor care s-au implicat și care vor continua să fie alături de acest proiect, fie voluntari, donatori sau companii. La prima ediție a evenimentului, oamenii s-au mobilizat să strângă monede pentru Spitalul Copiilor. Am reușit să strângem 475,928 de monede”, a precizat Monica Moldovan, coordonatorul programului din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE