Concurs pentru obţinerea unei burse Erasmus, la UMF Târgu-Mureş Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 357 Vizualizări

Concurs pentru obţinerea unei burse Erasmus, la UMF Târgu-Mureş

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș a anunțat pe site-ul propriu că Biroul Erasmus+ organizează concurs de selecţie pentru obţinerea unei burse de plasament Erasmus în anul universitar 2016-2017.

Potrivit UMF Târgu-Mureș, selecția se adresează studenţilor din anii III, IV și V de la Medicină, II, III și IV de la Farmacie, III, IV și V de la Medicină Dentară și I și II de la Balneofiziokinetoterapie, Nutriție și Dietetică și Asistență Medicală.
„În cadrul Programului Erasmus+ perioada de plasament se poate desfăşura într-o universitate, spital universitar sau spital, clinică, cabinet privat în orice ţară a UE sau eligibilă în programul Erasmus+ (exemplu: Turcia). Bursa va fi acordată numai în cazul în care se obține o scrisoare de acceptare din partea instituţiei gazdă, semnată de şeful departamentului sau al secţiei respective.
Acest tip de mobilitate vizează adaptarea studenţilor la cerințele pieţei de muncă din comunitatea europeană şi însuşirea unor cunoştinţe sau abilităţi profesionale și lingvistice”, se precizează pe site-ul UMF Târgu-Mureș.

Ce trebuie să conțină dosarele de înscriere
Dosarele se depun în perioada 1-29 noiembrie la Departamentul de Relaţii Internaţionale. Criterii de eligibilitate: studenţi români/străini înmatriculaţi la UMF Târgu-Mureş, studenți care au toate examenele promovate în anii de studiu încheiați. Dosarele trebuie să conţină: opis, fişa de înscriere la concursul de selecţie pentru burse de plasament Erasmus, adeverinţă de la Decanat cu mediile anilor universitari încheiaţi, anexe justificative ale punctajelor din fişa de înscriere (diplome, certificate, copii ale articolelor publicate, copii ale rezumatelor lucrărilor comunicate în cadrul unor congrese şi ale diplomelor departicipare la aceste congrese etc.) introduse în dosar în ordinea criteriilor din fişa de înscriere. Aceste anexe vor fi numerotate pe fiecare pagină completată, iar în fişa de înscriere, la fiecare criteriu se vor trece obligatoriu paginile la care se găsesc justificările. A se urma instrucţiunile din fişa de înscriere. De asemenea, dosarele trebuie să conțină CV în format Europass, cu adresa completă a candidatului, inclusiv telefon și email de contact, redactat în limba română, copie dupa cartea/buletinul de identitate/paşaport, scrisoare de motivaţie și scrisoarea de acceptare din partea instituţiei gazdă, în cazul în care aceasta este deja obţinută în momentul depunerii dosarului.
Criteriile şi grila de evaluare sunt disponibile pe site-ul Universităţii. Criteriile de selecţie iau în calcul: performanţe şcolare şi ştiinţifice, motivaţie. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: rel_int@umftgm.ro sau la numărul de de telefon: 0265-215.551 interior 235.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE