Home / Administratie / Consilii de Administrație la școli din Tîrgu Mureș, cu scrutin în ședință

Consilii de Administrație la școli din Tîrgu Mureș, cu scrutin în ședință

După ce la ședința extraordinară din septembrie, aleșii locali târgumeșeni nu au ajuns la un consens în privința tuturor Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ din oraș, proiectul de hotărâre a ajuns, din nou, pe ordinea de zi. Nici de data aceasta nu a fost ușor, însă, în cele din urmă, noii reprezentanți au fost desemnați.

 

În iunie s-a constituit noul Consiliu Local Tîrgu Mureș. De atunci, ședință de ședință ne tot distrăm cu câte o comisie, consiliu de administrație, consiliu director care se reactualizează prin includerea noilor aleși locali. Și nu este singura modificare, o parte dintre aceste comitete și comiții și-au schimbat numărul de membri deoarece aproape fiecare partid a dorit sa aibă un reprezentant măcar.
Dar e democrație, așa că să vedem ce s-a mai întâmplat la ultima ședință de CL din 27 octombrie. Pe ordinea de zi au fost incluse două proiecte cu tematica amintită. Primul a vizat reactualizarea componenței comisiei de atribuire și schimbare de denumiri. Pentru completarea comisiei era nevoie de cinci consilieri, până la urmă însă, aleșii locali au votat 9 noi membri. Aceștia vor fi: Sergiu Papuc și Sebastian Pui de la PSD, Magyari Elod, Peti Andrei, Mozes Levente și Csiki Zsolt de la UDMR, Călin Moldovan și Dumitru Pavel de la PNL și Mark Christian Hermann de la POL.

 

Scrutin pentru școli

 

Dacă acest proiect de hotărâre a ajuns relativ rapid la vot, cel privind numirea în calitate de reprezentanți ai Consiliului Local Municipal Tîrgu Mureș, cu atribuțiile aferente în consiliile de administrație la un număr de trei unități de învățământ din municipiul Tîrgu Mureș, în anul școlar 2016-2017, a avut nevoie de organizarea unui scrutin pentru desemnarea aleșilor. Cele trei unități școlare la care nu au fost desemnați reprezentanții până la ședință sunt Liceul Teoretic Bolyai Farkas, Școala Gimnazială Nr. 7 și Liceul Vocațional Mihai Eminescu.
La începutul dezbaterii proiectului de hotărâre, PNL a anunțat că renunță la desemnarea lui Dumitru Pavel la Liceul Teoretic Bolyai și pe Dumitru Matei de la Școala Gimnazială Nr. 7. Chiar și așa, la Liceul Teoretic Bolyai Farkas,
UDMR nu a dorit să renunțe la una dintre cele trei propuneri, iar POL făcuse, de asemenea, propria propunere, și nici la Școala Gimnazială Nr. 7 unde urmau să fie desemnați doi reprezentanți, iar PSD intenționa să aibă un membru.
Au rămas astfel patru pe 3 locuri la Bolyai și 3 pe două locuri la Școala Nr. 7 și s-a hotărât organizarea unui scrutin. În aceste condiții, liberalii au anunțat că nu se mai retrag.
Rezultatul votului a fost următorul: la Mihai Eminescu – Sebastian Pui – 19, Novak Csaba – 17, Szasgaszpar Barnabas – 15 și Dumitru Matei – 6, la Bolyai Farkas – Bakos Levente, Magyari Elod și Csiki Zsolt au fost pe primele trei locuri, în timp ce Mark Christian Hermann și Dumitru Pavel au fost pe ultimele două locuri, iar la Școala Gimnazială Nr. 7, cele mai multe voturi le-a strâns Csiki Zsolt și Bako Szabolcs, egalitate la 14, de altfel, în timp ce Daniela Ceană a obținut 10 voturi.

 

Permutări după vot

 

Dacă v-ați gândi că reprezentanții au fost și desemnați după acest vot, trebuie să vă spunem că lucrurile nu s-au încheiat aici pentru că Csiki Zsolt a anunțat că dorește să se retragă din Consiliul de Administrație (CA) de la Școala Gimnazială Nr. 7 în favoarea colegei sale Daniela Ceană (foto deschidere). Motivația acestui gest, după cum a subliniat directorul Liceului cu Program Sportiv, este faptul că acolo sunt clase și de limba română și de limba maghiară, astfel că e firesc să fie și un reprezentant de limbă română. După ce Csiki a anunțat că dorește să se retragă, Bako Szabolcs s-a oferit să se retragă el și să rămână în schimb în CA Csiki Zsolt care a acceptat. De asemenea, Daniela Ceană a fost de acord să fie reprezentant al CL la Școala Gimnazială Nr. 7.
În schimb, la Bolyai, UDMR nu a renunțat la vreun reprezentant. Acestea fiind hotărâte, noii consilieri locali în CA-uri vor fi următorii: Sebastian Pui, Novak Csaba, Szasgaszpar Barnabas la Mihai Eminescu, Bakos Levente, Magyari Elod și Csiki Zsolt la Bolyai, respectiv Csiki Zsolt și Daniela Ceană la Școala Gimnazială Nr. 7.
La Palatul Copiilor a fost o singură propunere – Furo Judita care a fost aprobată în unanimitate.
Consiliile de Administrație în care a fost desemnat Ioan Fărcaș vor fi preluate de către Călin Moldovan care l-a înlocuit în Consiliul Local. Acestea sunt – Colegiul Național “Unirea”, Colegiul Agricol “Traian Săvulescu”, Colegiul Economic “Transilvania”, Școala Gimnazială „George Coșbuc” + Grădinița cu Program Normal + Grădinița cu Program Prelungit „Codrișor”, Școala Gimnazială „Dacia” corp A, corp B + Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 + Grădinița cu Program Prelungit „Pițigoi”, Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic „Electromureș”, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” + Grădinița cu Program Normal Nr. 9.
Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lansare proiect „Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat în Municipiul Sighișoara”

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share