Home / Cultură / Festival-concurs de muzică populară dedicat tinerilor interpreți, în premieră la Târgu-Mureș

Festival-concurs de muzică populară dedicat tinerilor interpreți, în premieră la Târgu-Mureș

Asociația Culturală „Mureșul Superior” din Târgu-Mureș și Fundația Culturală „Șopterean”, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu-Mureș, Primăria comunei Sîntana de Mureș și Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș, organizează, în perioada 19 – 20 noiembrie, prima ediție a festivalului-concurs de interpretare a cântecului popular „Petre Săbădeanu”.

Petre Săbădeanu a fost un îndrăgit interpret de muzică populară. Originar din comuna Sîntana de Mureș, Petre Săbădeanu a slujit de peste 50 de ani cântecul de pe Valea Mureșului. La evenimentul care va avea loc la Palatul Culturii din Târgu-Mureș sunt invitați să participe tineri soliști din toate zonele țării.
Potrivit organizatorilor, concursul are o dimensiune instructiv-educativă prin care propune însușirea pragmatică a unor deprinderi artistice adecvate, de la fragedă vârstă, la adolescență. Pe de altă parte, susțin organizatorii, dimensiunea recreativ-distractivă este necesară unei dezvoltări armonioase a tinerilor. În cadrul festivalului se urmărește cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor prin conservarea și promovarea tradițiilor și a obiceiurilor din zona de proveniență.
La festivalul-concurs, sunt invitați să înscrie soliștii vocali din țară, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Fiecare concurent va interpreta o doină sau o baladă fără acompaniament și un cântec ritmat cu acompaniament orchestral din zona pe care o reprezintă. Înscrierea concurenților se face până la data de 10 noiembrie, la adresa de e-mail: festivalpetresabadeanu@yahoo.com.
Gala laureaților și festivitatea de premiere va avea loc în data de 20 noiembrie, la ora 18.00, la Palatul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Săptămâna Patimilor, prilej de curățire a sufletelor

Aflându-ne în pragul sărbătorilor pascale, am primit câteva răspunsuri și vorbe frumoase din partea părintelui …