Comunicat de presă Florin Urcan: „Cetăţeanul este slujit de stat, iar nu servitorul său!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Comunicat de presă Florin Urcan: „Cetăţeanul este slujit de stat, iar nu servitorul său!”

111Deputatul liberal Florin Urcan a remis miercuri, 2 noiembrie, un comunicat de presă referitor la decizia Curţii de Apel Târgu-Mureş, care a respins recursul formulat împotriva Deciziei nr. 6 din 27 octombrie 2016 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 28 Mureş, care nu a înregistrat candidatura acestuia la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, pe lista PNL Mureş pentru Camera Deputaţilor.

Redăm în rândurile de mai jos conţinutul integral al comunicatului:

„Doresc să vă comunic faptul că am luat act despre decizia Curţii de Apel Mureş care a hotărât astăzi, definitiv şi irevocabil, menţinerea Deciziei Biroului de Circumscripţie Electorală Mureş, referitoare la respingerea candidaturii mele de pe listele Partidului Naţional Liberal Mureş la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Doresc să fac precizarea faptului că înţeleg să respect decizia instanţei de judecată, să mi-o asum, dar să cred în continuare că, existenţa unei legislaţii incoerente şi neclare în ceea ce priveşte integritatea persoanelor alese sau care urmeză să fie alese pentru a exercita o demnitate publică trebuie să fie corectată profund. Statul, prin instituţile sale, Parlament, Guvern, Justiţie, Curte Constituţională, trebuie să asigure un cadru simplu de elaborare, implementare şi interpretare a normei legislative, juridice.  Ulterior, a asigurării principiului judecăţii corecte, în interesul cetăţeanului şi nu prin folosirea unor tehnici de interpretare legislativă care favorizează întotdeauna şi ireversibil Statul.  Aşa cum bine spunea un preşedinte  de stat american, „cetăţeanul este slujit de stat, iar nu servitorul său. (J.F.K.)”

Într-o altă ordine de idei mă văd nevoit să parcurg în continuare această luptă, având la bază dreptul meu de individ liber, şi să uzitez de folosirea tuturor posibilităţilor legale de a demonstra că de multe ori ADEVĂRUL este una, iar dreptatea alta. Dezamăgitor este faptul că, aşa cum bine ştiţi, Statul este de multe ori obligat prin sentinţe CEDO să ducă la îndeplinire şi să efectueze plata unor greşeli de decizie pe care le suportăm cu toţii din propriul buzunar.

Mulţumesc tuturor colegilor mei din Partidul Naţional Liberal care, apreciind munca, activitatea şi experienţa mea ca şi primar, consilier judeţean şi deputat, dar poate şi calităţile mele ca om, au considerat că pot face parte din nou, din echipa PNL Mureş pentru Parlamentul României.

Pe viitor îmi voi concentra toate eforturile pentru a duce la îndeplinire unul dintre punctele importante ale programului politic de guvernare al Partidului Național Liberal, referitor la relația corectă dintre individ și Stat, dintre antreprenor și Stat, și citez:

„Ceea ce poate aduce fundamental programul nostru este redobândirea libertății economice de către întreprinzători. Liberalism înseamnă înainte de orice libertate individuală. În plab economic, aceasta înseamnă respectul proprietății, al contractului și libertatea antreprenorială. Astăzi, antreprenorul din România este restrâns în libertatea lui de legi proaste și birocrație.

Antreprenorii din România trebuie eliberați de legislația găunoasă! Antreprenorii din România trebuie eliberați de agresiunea birocrației! Fiscul să nu mai închidă firmele decât după ce le acordă perioadă de grație pentru remedierea greșelilor, așa cum se întâmplă în Irlanda, spre exemplu! TVA să se plătească la încasare, nu la facturare, spre exemplu! Funcționarul care închide abuziv o firmă să fie dat afară și să plătească daunele! Judecătorul care pune abuziv o firmă în faliment să fie dat afară și să plătească daunele! Administrația și Justiția să repecte antreprenorii din România, ei nu sunt infractori în masă! Antreprenorii din România plătesc salariile guvernului, ale fiscului, ale judecătorilor, ale serviciilor de informații, ale diplomaților!

Prosperitatea antreprenorilor noștri este în final prosperitatea țării și a cetățenilor și familiilor lor! Iată lupta noastră!”

 

Voi rămâne un susţinător al principiilor şi valorilor liberale, un militant activ pentru tot ceea ce înseamnă sau va însemna progres şi prosperitate în România.

 

Cu respect,

Florin URCAN”

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE