Home / Sanatate / Curs de prim ajutor pentru părinți, cu Adina Iancu

Curs de prim ajutor pentru părinți, cu Adina Iancu

Distribuie

Luna noiembrie vine cu o serie de cursuri pentru mămicile din Târgu-Mureș. Mami Center organizează la sediul Senso, pe tot parcursul lunii, o serie de cursuri pentru mămicile care alăptează, pentru viitoarele mămici, dar și pentru tătici, care vor primi atestate de puericultură. Din programul lunii noiembrie nu va lipsi tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!”.

Potrivit Adinei Iancu, moașă și consultant în terapie la Mami Center și educator perinatal SAMAS, în perioada 1-5 noiembrie, în intervalele orare 10.00-11.00, 16.00-17.00, se desfășoară cursurile de gimnastică reeducare abdo-perineală destinate mămicilor aflate în săptămânile 6-8 postpartum. În cadrul acestor cursuri, se discută despre prevenirea apariției incontinenței urinare, hemoroizi, diastază abdominală, prolaps etc. Miercuri, 9 noiembrie, de la ora 11.00, va avea cursul „Masajul bebelușului”, în cadrul căruia mămicile și tăticii vor deprinde o serie de tehnici referitoare la masajul bebelușului.
Gravidele aflate în săptămânile 28-30 de sarcină vor lua parte în data de 15 noiembrie, la ora 17.30, la un curs de pregătire pentru naștere. Cursul este format din patru ședințe care cuprind informații esențiale despre sarcină, naștere naturală, naștere medicalizată, alăptare, îngrijire bebeluș, puericultură, iar tații primesc, de asemenea, atestate de puericultură.
Ca bonus, Adina Iancu anunță mămicile că pot beneficia de un pachet promoțional, în care sunt incluse patru ședințe de pregătire pentru naștere și încă patru ședințe la domiciliu postpartum, cu consultații în alăptare, monitorizare lăuză, monitorizare bebeluș și alăptare.
În data de 16 noiembrie, la ora 17.30, se va desfășura cursul referitor la alăptarea bebelușului și cum să aibă mămicile un start bun în alăptare.

Curs de prim ajutor
În data de 18 noiembrie, la ora 17.00, va avea loc cursul de prim ajutor pentru părinți. În zilele de 19 și 20 noiembrie, de la ora 11.00, va avea loc cursul de pregătire pentru naștere, alăptare și puericultură destinat gravidelor aflate în săptămâna 34 de sarcină și peste. La aceste cursuri, tații primesc atestate de puericultură ce le permit încă 10 zile de concediu.
Conform programului lunii noiembrie, în data de 20 noiembrie, de la ora 17.30, tăticii sunt invitați să ia parte la un curs despre puericultură, în urma căruia vor primi atestatul mai sus menționat. În data de 24 octombrie, de la ora 17.30, va avea loc cursul despre diversificarea alimentației bebelușilor aflați în lunile 4-6 de viață.
În data de 22 noiembrie, de la ora 17.30, va avea loc un curs de diversificare a alimentației bebelușilor între 4 și 6 luni.
În data de 23 noiembrie, de la ora 17.30, va avea loc tradiționalul seminar gratuit „Sunt mămică. Ce mă fac?!” pentru femeile aflate în săptămânile 9-12 de sarcină. Potrivit organizatorilor, în cadrul acestui seminar se vor dezbate următoarele teme: sarcină, nutriție, igienă, exerciții fizice, cum ne alegem cadrele medicale și locul nașterii. Participarea la acest grup de suport pentru gravide este gratuită. Ziua de 29 noiembrie este dedicată cursului despre alăptare, iar aici sunt invitate să participe mămicile cu bebeluși între două săptămâni și 6 luni de viață. În data de 29 noiembrie, la ora 17.00, se organizează grupul de suport pentru mamele care alaptează, unde accesul este gratuit.
Pe lângă toate aceste cursuri, mămicile trebuie să știe că pot primi consultații despre alăptare 24/24. Mamele care doresc să se înscrie la aceste cursuri pot să o facă la numărul de telefon: 0743-319.890 sau la adresa de e-mail: adina_sm_iancu@yahoo.com.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.