Victorie la pas pentru voleibalistele mureșene CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Victorie la pas pentru voleibalistele mureșene

În etapa a V-a a Diviziei A1 la volei feminin, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a obținut o victorie categorică în fața formației CSU Galați, scor 3-0 (25-21, 25-11, 25-11). A fost a doua victorie din noua ediție a campionatului, ambele obținute pe teren propriu, în timp ce în toate cele trei deplasări disputate mureșencele au cedat fără să obțină vreun punct, cu doar un set câștigat în prima etapă, la nou promovata SCM Pitești. A doua promovată în această ediție, adversara de miercuri seara este departe de echipa gălățeană care se afla în urmă cu câțiva ani mereu în lupta pentru titlu. De cealaltă parte, echipa mureșeană a pornit la drum cu un lot care se bazează mai mult pe jucătoare autohtone, majoritatea promovate de la junioarele aflate în Centrul Național Universitar de Excelență mureșean. Echipa preluată din acest sezon de antrenorul sârb Predrag Zucović a avut în lot nu mai puțin de 11 jucătoare care și în sezonul trecut au evoluat la CSU Medicina. Noi sosite sunt doar sârboaica Marija Pucarević, croata Karla Klarić și Valentina Rusu. Ultima este căpitan de echipă și a venit de la campioana Volei Alba Blaj, revenită dealtfel la Târgu-Mureș, unde și locuiește.

Replică „permisă” doar în primul act

Cu un joc aproape fără greș, mureșencele nu au avut emoții decât parțial în primul set, când o relaxare prematură a permis gălățencelor să preia conducerea după ce au fost conduse cu 16-9 la al doilea time out tehnic. O serie de atacuri trimise în afara terenului au dus scorul de la 17-13 la 17-19. Mureșencele s-au mobilizat, au trecut din nou în avantaj la 22-21 și pe serviciul impecabil al lui Pucarević au fructificat prima minge de set cu un blocaj reușit de perechea Elizabet Varga-Roxana Iancu. Setul secund a început echilibrat, cu avantaj alternativ până aproape de primul time-out tehnic, unde s-au desprins la 8-6 după două atacuri reușite de Andreea Petra și Alexandra Cauc. Jocul mureșencelor a fost tot mai exact, cu faze de luptă entuziasmante. S-au desprins rapid la 13-7 pe serviciul aceleiași Pucarević și au avut 16-8 la al doilea timp de odihnă după seria lui Cauc. Evoluțiile liberoului Laura Molnar și punctele reușite de Iancu au dus diferența la 10 puncte. Au urmat o serie de servicii foarte bune ale lui Varga, apoi ale Soniei Teianu și câteva puncte inteligent reușite de Klarić, care a încheiat actul secund la a doua minge de set.

În mare vervă, mureșencele au început și setul trei în același ritm alert și s-au desprins din start, cu 8-1 la primul timp tehnic. Reintrată în teren după ce pe parcurs a lăsat loc mai tinerelor coechipiere, Vali Rusu, a „îngropat” și ea câteva mingi în terenul advers și la al doilea timp de odihnă tabela arăta 16-6. Nici schimbările efectuate, cu Rodica Buterez, Alexandra Babaș, Carmen Arniceru, Raisa Ioan, sau Loredana Dobriceanu în teren, ultima făcând parte chiar din echipa de start, nu au afectat evoluția echipei și mureșencele au încheiat partida cu un nou sec 25-11, după un blocaj de final reușit de Rusu-Babaș. O victorie reconfortantă, care a arătat o echipă în evidentă creștere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE