Festivalul „uniFest”, reper pe harta evenimentelor studențești Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 310 Vizualizări

Festivalul „uniFest”, reper pe harta evenimentelor studențești

 

Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș a găzduit luni, 7 noiembrie, o conferință de presă prilejuită de deschiderea ediției cu numărul cinci a mult așteptatului festival „uniFest” 2016, un adevărat reper pe harta evenimentelor studențești. La eveniment au luat parte conf. dr. Cristina Bică, decanul facultății, Daciana Antoaneta Petcu, referent cultural CCS Mureș, Milena Mkrtchya, coordonatorul de programe al festivalului, și Victor Cepuc, președintele Organizației Studențești de Medicină Dentară (OSMD).

Un parteneriat început în urmă cu patru ani

Sub sloganul „Distracție gratis, nu degeaba”, evenimentul este un amplu și complex festival studențesc, organizat în centrul nostru universitar de către OSMD, în perioada 7-14 noiembrie. „Mulțumesc organizatorilor, este o ocazie excelentă de a consolida relația dintre echipa OSMD și reprezentanții Facultății de Medicină Dentară, parteneriat care a început acum patru ani, când la Târgu-Mureș s-a înființat OSMD și s-a dezvoltat treptat odată cu derularea multiplelor activități artistice, culturale, sportive, de formare profesională și personală a studenților, ajungând ca astăzi să existe o relație de colaborare, bazată pe maturitate respect și prietenie. Alături de „uniFest”, palmaresul OSMD cuprinde lansarea și editarea revistei studenţeşti Vita stuDentis, organizarea simpozioanelor științifice Zilele OSMD-istului, Târgul disciplinelor Facultății de Medicină Dentară, campanii umanitare, statutul de partener în organizarea congreselor Marisiensis și, nu în ultimul rând, campanii de profilaxie orală, ce au culminat cu detronarea oficială a recordului mondial pentru cea mai amplă lecție de igienă orală. Toate eforturile voastre au fost răsplătite și bucuria a fost cu atât mai mare, când ați primit din partea Uniunii Studenților din România distincția de Cea mai activă asociație studențească în anul 2015. Vă felicit pentru ceea ce faceți și vă doresc să rămâneți dentArtiști, la fel de frumoși și ingenioși”, a declarat conf. dr. Cristina Bică.

Paleta activităților și evenimentelor încearcă de fiecare dată să acopere absolut tot ce și-ar dori un student în cadrul festivalului, de la campionate sportive la proiecții de film, târguri de carte, campanii umanitare și, nu în ultimul rând, educația sanitară a micului pacient. „Suntem la a 5-a ediție de uniFEST în Târgu-Mureș și cea de-a XV-a la nivel național. Spre deosebire de edițiile precedente, în acest an nu vom mai avea concursul de frumusețe Miss „uniFEST”, dar în schimb, în cadrul programului avem inclus concursul de talente „The Talent of UMF”, organizat în colaborare cu LSTGM, precum și spectacolul-concurs „uniFest iUMOR”, a precizat Victor Cepuc. De fiecare dată, activitățile s-au adresat celui mai larg public posibil, reprezentat de studenți și elevi, iar publicul țintă a trecut de 3.000 de persoane, la fiecare ediție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE