Home / Sport / Handbalistele SC Mureșul urcă pe primul loc

Handbalistele SC Mureșul urcă pe primul loc

Distribuie

În partida din cadrul etapei a VII-a a Diviziei A de handbal feminin, SC Mureșul Târgu-Mureș a învins duminică pe teren propriu cu 30-22 (16-16) ocupanta locului 4 din Seria B, ACS SIC Sfântu Gheorghe. Aflate la 3 puncte în urma liderului, CS Universitatea Reșița, pentru mureșence se anunța un joc dificil. Parțial, temerile s-au dovedit întemeiate, dar numai pentru prima repriză. Cauza a fost apărarea, care în prima parte a fost depășită cu ușurință, iar majoritatea mingilor trimise spre poartă însemnând gol în contul oaspetelor. Elocvent este faptul că în minutul 10 scorul era deja 7-7. Au urmat minute echilibrate, în care niciuna din echipe nu a reușit să ia un avantaj de două goluri. Mureșencele au reușit acest lucru în minutul 22, dar până la pauză au fost egalate. La vestiare s-a intrat cu un surprinzător după aspectul jocului 16-16.

dsc_0033O a doua repriză total diferită
Revenite mult mai motivate de la vestiare, mureșencele au închis bine culoarele spre poartă, iar când covăsnecele au reușit să trimită la poartă a intervenit portarul Andreea Petruneac. În ciuda faptului că s-au ratat câteva ocazii clare de gol, mureșencele au rezistat minute bune fără să primească gol și în primele 10 minute ale reprizei au primit unul singur de această dată. După 7-7 în prima parte în același interval, de această dată era 5-1. Scorul a devenit 21-17, după care a urmat desprinderea. Cosmina De Oliveira, Alina Moloci sau Ana Deac au reușit să-și fructifice pătrunderile sau angajările pivotului Andreea Serediuc, iar golurile de la 9 metri ale lui Stîngu au dus scorul la 25-19 la jumătatea reprizei. După felul în care decurgea jocul, soarta învingătoarei era deja decisă, iar cu 5 minute înainte de final a ajuns la 29-20. Finalul a fost unul relaxat cu doar trei goluri înscrise în cele 5 minute, dintre care două din aruncări de la 7 metri și un ultim gol reușit din acțiune de oaspete, care au punctat doar de 6 ori pe parcursul reprizei.
SC Mureșul trece pe prima poziție, la egalitate de puncte cu echipa din Reșița, echipa în fața căreia au cedat în această ediție, dar din urmă vin formațiile Minaur Baia Mare și CSM Slatina, ambele cu câte un singur eșec, dar cu două jocuri restanță. Pe acestea le vor întâlni doar în luna ianuarie, urmând ca mureșencele să mai susțină un singur meci în acest an, în etapa viitoare, la CSU De Vest Timișoara, aflată în subsolul clasamentului.
În partida cu Sepsi SIC au înscris: De Oliveira 7, Deac 6, Moloci 6, Stângu 5, Serediuc 4, Farcaș 1, T. Rad 1. Au mai jucat: Manole, Burnete, Grosu, Bab și Demeter.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sportivii de la CSS Târgu Mureș, pe podium la lupte libere

Distribuie În cadrul Campionatului Național Școlar – Reșița 2024, sportivii din cadrul CSS Târgu Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.