Iată cum poți stimula creșterea părului Beauty
  • teodora.mindru
  • 4 comentarii
  • 776 Vizualizări

Iată cum poți stimula creșterea părului

One.ro scrie că firul de păr este bogat în proteine, fier, zinc, acizi graşi Omega-3 şi vitamina B12. Când apar în corp deficienţe de minerale sau de alte elemente esenţiale, se produc efecte negative şi asupra părului, iar acesta devine tern şi subţire. Ca să eviţi şi căderea masivă a firelor, mănâncă peşte gras, cum este somonul, şi introdu în meniu mai multe ouă, avocado, legume verzi, nuci, seminţe şi fasole. Acestea hrănesc firul de păr şi îi conferă luciu. S-au făcut numeroase studii în privinţa beneficiilor aduse de biotină firului de păr. Pentru unele se mai aşteaptă dovezi, altele au concluzii clare în favoarea acestei substanţe, numita şi vitamina H. Acordă-i o şansă! Specialiştii recomandă administrarea a 5 mg pe zi. Găseşti în farmacii suplimente cu biotină. Vei observa, trebuie să-ţi spunem, că părul va începe să crească mai repede şi mai des şi în alte părţi ale corpului, nu doar pe scalp.
Ca să-ţi crească părul, nu trebuie să te tunzi mult, ci să tai puţin vârfurile firelor de păr. O dată la două-trei luni scurtează-l puţin, ca să-i stimulezi creşterea. De obicei, dacă este sănătos, el creşte un centimetru pe lună. Când este degradat, creşterea este mai lentă, de doar câţiva milimetri în aproximativ treizeci de zile.
La duş, acordă două minute şi scalpului. Atât îţi trebuie pentru un masaj binefăcător. Cu buricele degetelor fricţionează încet pielea, apoi energic, ca să stimulezi circulaţia sângelui ce hrăneşte rădăcina firului de păr.
Da, e neplăcut când constaţi că tocmai produsele care îţi înfrumuseţează părul îl deteriorează încet şi sigur. Placa de întins părul, ondulatorul şi altele asemănătoare, care promit păr ca în reclame, sunt principalele vinovate pentru apariţia firelor tocite. Şi foehnul trebuie folosit rar, doar când sunt urgenţe şi ai nevoie să îţi usuci părul în câteva minute. Eventual, dacă nu ai de ales, şi trebuie să-l aranjezi apelând la tratamente termice, aplică înainte de ele un spray protector.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE