Home / Invatamant / Someşan şi Tamási, susţinuţi de Fundaţia Statusul Romano-Catolic din Transilvania

Someşan şi Tamási, susţinuţi de Fundaţia Statusul Romano-Catolic din Transilvania

Distribuie

111Conducerea Fundației Statusul Romano-Catolic din Transilvania a remis sâmbătă, 4 noiembrie, un comunicat de presă în care îşi afirmă susţinerea pentru Tamási Zsolt-József şi Ştefan Someşan, învinuiţi de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş că ar fi înfiinţat ilegal Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureş.

Astfel, dr. Jakubinyi György, arhiepiscop şi președinte al ONG-ului respectiv şi dr. Holló László, președinte al Consiliului Director, au subliniat, în numele Adunării Generale a Fundaţiei Statusul Romano-Catolic din Transilvania, că a îndeplinit „cererea legitimă formulată de mai mulți ani de comunitatea catolică din Târgu-Mureș” şi a „făcut mai multe demersuri legale în scopul înființării Liceului Teologic Romano-Catolic”, demersuri la care „domnul profesor dr. Tamási Zsolt-József a avut o contribuție remarcabilă”.

De asemenea, semnatarii comunicatului şi-au manifestat încrederea în demonstrarea nevinovăţiei profesorului Tamási Zsolt-József şi a şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, prof. Ştefan Someşan. „Am aflat cu consternare din mass-media că în data de 3 noiembrie 2016, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile asupra domnului dr. Tamási Zsolt-József, director al Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș, acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu ca funcționar public prin obținerea pentru sine sau pentru altul a unor foloase necuvenite, în formă continuată. Cunoscând îndeaproape activitatea, conduita și angajamentul provenit din credință creștină a domnului director, suntem ferm convinși că a procedat în conformitate cu prevederile legale. Avem încrederea că cercetările autorităților judiciare vor demonstra nevinovăția lui. Ne rugăm bunului Dumnezeu în aceste momente grele, știindu-se nevinovat să nu-și piardă încrederea în corectitudinea justiției și să iasă întărit din aceste încercări. Totodată, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și asupra domnului Ștefan Someșan, inspector şcolar general al Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Printre acuzațiile formulate se regăsește și abuzul în serviciu în legătură cu înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș. Considerăm că domnul Ștefan Someșan, prin această procedură a acționat respectând legislația în vigoare și sperăm că nevinovăția lui va fi dovedită”, se menţionează în comunicatul de presă.

 

 

De asemenea, verificati

IPJ Mureș: Acțiuni ample pe drumurile naționale pentru combaterea excesului de viteză

Distribuie Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Mureș au desfășurat duminică, 14 aprilie, acțiuni …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.