Șase medalii și un titlu păstrat de popicarele mureșene Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Șase medalii și un titlu păstrat de popicarele mureșene

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a obținut o medalie de aur, trei de argint și două de bronz în cadrul finalelor individuale ale Campionatului Național al senioarelor,

disputate sâmbătă și duminică pe arena Siderurgica din Hunedoara. Antrenorii Orosz István și Seres Jozsef au aliniat la startul competiției un număr de 11 sportive, dintre acestea 5 au urcat pe podium. Mureșencele au urcat pe podium la toate cele trei probe ale competiției, individual clasic, sprint și tandem, la care au participat cele mai bune popicare din România.

În prima zi a competiției s-a disputat întrecerea probei de individual clasic, probă la care campioană a devenit componenta echipei Conpet Petrolul Ploiești Daniela Lăcătușu, care a doborât 550 popice. Locul secund i-a revenit mureșencei Gyéresi Anna, care a fost foarte aproape de câștigarea titlului, cu un rezultat de 547 p.d.

A doua probă, una spectaculoasă, cea de sprint, a fost câștigată tot de sportiva prahoveană Daniela Lăcătușu, care a cucerit a doua medalie de aur în probele individuale. Ea a fost însoțită pe podium de două componente ale clubului Electromureș Romgaz. Iulia Adela Ban a cucerit a doua medalie de argint, iar cea de bronz i-a revenit lui Gál Beátrix Timea, care este junioară sub 18 ani.

suciu-gyeresi

Mureșencele, prezente pe toate treptele la tandem

Mult așteptata probă pentru lotul mureșencelor, cea de dublu (tandem) a adus în ultima fază a competiției perechea campioană en-titre alcătuită din meliata cu argint în proba individual clasic, Gyéresi Anna și Alina Suciu. Acestea au avut în finală ca adversare un tandem mixt de junioare, în care coechipiera lor medaliată cu bronz la sprint, Gál Beatrix Timea a făcut pereche cu jucătoarea echipei Siderurgica Hunedoara Maria Ciobanu. Plusul de valoare și experiență a primelor și-au spus cuvântul și tandemul Gyéresi-Suciu și-a păstrat titlul (foto 2). Pe treapta a treia a podiumului a urcat o altă pereche mureșeană, alcătuită din Iulia Adela Ban și Bianca Bărdiță. Așadar, pe podiumul ultimei probe s-au aflat cinci popicare mureșene, pe fiecare din cele trei trepte.

Bilanțul general individual al medaliilor obținute de popicarele clubului Electromureș Romgaz este următorul: Gyéresi- 1 aur și 1 argint, Ban- 1 argint și 1 bronz, Gál- 1 argint și 1 bronz, Suciu- 1 aur, Bărdiță- 1 bronz. La total ies 8 medalii, dar două dintre acestea s-au obținut de câte două sportive, la proba de dublu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE