Home / Sanatate / Proiectul „Donează sânge! Fii erou!”, finalist la Gala Tineretului din România

Proiectul „Donează sânge! Fii erou!”, finalist la Gala Tineretului din România

Distribuie

O amplă campanie de donare de sânge s-a desfășurat simultan în nouă centre universitare din țară, printre care și Târgu-Mureș, în luna mai, cu scopul de a ameliora deficitul de sânge și educarea corectă și continuă a populației cu privire la donarea de sânge.

„Donează sânge! Fii erou!” este proiectul Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, iar la acel moment studenții Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș s-au mobilizat și s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureş pentru a dona sânge. Ei știu din proprie experiență ce înseamnă lipsa sângelui, în special la stagii sau în practică.
Acum, proiectul este finalist în cadrul Galei Tineretului din România, eveniment care va avea loc duminică, 13 noiembrie, la Timișoara.
Gala Tineretului din România își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.
Modul în care proiectul „Donează sânge! Fii erou!” și-a desfășurat activitatea a fost organizarea unei campanii de informare și educare a populației în primăvara anului 2016 și organizarea unei campanii naționale de strângere de donatori de sânge, campanie care s-a desfășurat în perioada 9-13 mai, în nouă centre din România: Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, București, Iași, Brașov, Sibiu, Craiova, Timișoara și Oradea. Rezultatul acestei campanii a fost un număr total de 3.202 donatori de sânge adunați în cinci zile în cele nouă orașe. Activitățile proiectului au fost desfășurate de 536 de voluntari din cele nouă orașe, în fiecare oraș existând un coordonator local și un coordonator național, toți fiind studenți ai Facultăților de Medicină din România.

Nevoie permanentă de sânge
Activitățile în care aceștia au fost implicați au inclus găsirea de soluții și idei pentru educarea populației cu privire la donatul de sânge, găsirea de soluții, idei și metode de promovare a campaniei și promovarea în sine a campaniei prin orice mijloace posibile, atragerea de fonduri și sponsori, precum și atragerea de parteneri pentru realizarea obiectivelor propuse și participarea la activitățile necesare desfășurării campaniei la Centrele Regionale de Transfuzie din România.
„Campania din acest an a a avut o amploare foarte mare la nivel național. Studenți din opt centre universitare s-au mobilizat pentru a promova în rândul studenților și nu numai beneficiile donării de sânge, atrăgând atenția asupra nevoii de sânge cu care spitalele se confruntă zilnic. Este important să educăm oamenii să doneze, este important să promovăm acest lucru și în rândul celor mai mici, pentru că un copil învățat va fi un adult educat. Donarea de sânge ar trebui să facă parte din viața oamenilor, să devină un obicei constant, pentru că în acest fel pot face un bine imens fără un efort prea mare. Noi vom continua să promovăm donarea de sânge și după finalizarea campaniei și sperăm să avem rezultate cât mai bune și persoane motivate să facă un bine”, spunea, la finalul campaniei, Adina Radu, coordonatorul Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Ligii Studenților.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Detalii despre proiectul noului Spital Municipal cu 7 etaje din Reghin

Distribuie Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.