Home / Administratie / „Undă verde” pentru blocul ANL destinat tinerilor medici

„Undă verde” pentru blocul ANL destinat tinerilor medici

Distribuie

111Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş au aprobat marţi, 8 noiembrie, într-o şedinţă extraordinară, transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, situat în municipiul Târgu-Mureş, strada Gheorghe Marinescu fără număr, în zona Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, vis a vis de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”.

Program finanţat de MDRAP

Pe amplasamentul respectiv, Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) Bucureşti va construi un bloc de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, prin intermediul unui program guvernamental implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar autorităţile locale vor asigura realizarea lucrărilor de drumuri şi a lucrărilor necesare asigurării cu utilităţi şi dotări tehnico-edilitare a construcţiilor de locuinţe. „Prin acest program se doreşte realizarea de locuinţe pentru tineri ale căror venituri nu le permit accesul la o locuinţă în condiţiile pieţei. Pe altă parte este stimulată şi tânăra generaţie să profeseze pe teritoriul României”, a precizat ing. Lucian Racz, director executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Bloc cu 24 de apartamente

Transmiterea în folosinţă gratuită a terenului, către ANL, în vederea construirii blocului, se va face după întocmirea actelor cadastrale privind întăbularea şi dezmembrarea imobilului prevăzut în Hotărârea Guvernului nr. 964/2002. Blocul ANL va avea 18 apartamente cu o cameră şi şase apartamente cu două camere. „ANL practic ne-a solicitat să facem un studiu de fezabilitate în care să stabilim un amplasament pentru acel bloc pe care îl vom construi şi să cedăm în folosinţă gratuită, pe perioada construcţiei, terenul respectiv, conform unei Hotărâri de Guvern adoptată în octombrie. E vorba de 24 de unităţi locative pentru tineri medici, rezidenţi, un proiect foarte important şi pentru astfel de proiecte merită să facem şedinţe extraordinare”, a declarat, la finalul şedinţei, consilierul social-democrat Sergiu Papuc, care a îndeplinit funcţia de preşedinte de şedinţă.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.