Atenție la furturi! Ce vă recomnadă polițiștii mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Atenție la furturi! Ce vă recomnadă polițiștii mureșeni

 

Infracţiunile asupra patrimoniului reprezintă prioritatea de acţiune a Inspectoratului de Poliţie Județean Mureș, iar unul dintre segmentele criminalităţii care necesită o atenţie sporită îl reprezintă furturile din locuinţă.  O mare parte a furturilor din locuinţă se comit pe fondul neglijenţei proprietarilor, motiv pentru care polițiștii mureșeni readuc în atenția cititorilor câte sfaturi de neglijat.

În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane drept angajate ale companiilor de energie, telefonie, gaze solicitaţi actele de identitate ale acestora şi eventual notaţi-vă datele din cartea de identitate, legitimaţia se serviciu şi ordinul de serviciu, ne avertizează polițiștii. Nu puţine au fost cazurile când, profitând de naivitatea unor persoane, hoţii pretextând că efectuează operaţiuni de verificare/revizie  a instalaţiei de utilizare a gazelor naturale, curent sau telefonie au acţionat într-un moment de neatenţie al locatarului! Spre exemplu, până una dintre persoane discuta cu victima, cealaltă „avea nevoie” de un pahar cu apă sau la toaletă, şi profita pentru a sustrage diverse bunuri.

Atenţie la persoanele care pretind că au fost trimise de către autorităţile locale, efectuează presupuse servicii de dezinsecţie/deratizare şi vă solicită să le achitaţi diferite sume de bani pentru serviciile prestate, vă reamintim faptul astfel de servicii sunt întreprinse în mod organizat prin intermediul asociaţiilor de proprietari, locatarii fiind înştiinţaţi în prealabil de preşedinţii de asociaţii, iar contravaloarea acestor servicii se realizează prin intermediul asociaţiilor de proprietari, din fondurile constituite prin achitarea periodică a taxelor către acestea.

 

Evitaţi persoanele care vând sau cumpără diverse bunuri, pentru că s-ar putea să achiziţionați la un „preţ convenabil” un bun care a fost furat de la altcineva. Totodată este indicat să vă notaţi seriile aparatelor electronice şi electrocasnice pe care le deţineţi, deoarece ar putea fi mult mai uşor identificate de poliţişti în cazul în care sunt recuperate.

 

Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă. Se întâmplă să dormiţi, să fiţi în baie sau în curte, iar în acest timp, în doar câteva secunde, cineva să vă ia din locuinţă, în special, geanta, portmoneul, telefonul, banii, în general obiecte ținute la vedere.

Folosiţi eficient interfonul și nu vă lăsaţi convinşi de diverse motive sau calităţi pe care persoana respectivă spune că le are: de la poştă, de la citit contoare, reclame etc. Persoanele care au cu adevărat treabă în bloc, au cartelă de acces.

Nu lăsaţi ferestrele deschise (nici rabatate) la apartamentele de la parter sau la case, chiar dacă sunteţi acasă, dar nu aveţi posibilitatea supravegherii lor!

Nu faceţi publică plecarea dvs. şi rugaţi vecinii să vă supravegheze locuinţa pe timpul cât lipsiţi de acasă. Asiguraţi un iluminat corespunzător atât în curtea casei, cât şi în preajma anexelor;

 

Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute, chiar dacă spun că sunt trimise de dvs. sau de rude; consecinţele pot fi grave;

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. În cazul în care aţi pierdut o cheie, înlocuiţi imediat încuietoarea sau lacătul; acest lucru este recomandat şi în cazurile de schimb de locuinţă. Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi de îndată Poliţia și furnizaţi toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE