Home / Administratie / „Castanele fierbinţi” din dosarul DNA despre înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic, tot mai aproape de Consiliul Local Târgu-Mureş

„Castanele fierbinţi” din dosarul DNA despre înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic, tot mai aproape de Consiliul Local Târgu-Mureş

111Liderul Partidului Social Democrat (PSD) Mureş, deputatul Vasile Gliga, a afirmat miercuri, 9 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că responsabilitatea modificării reţelei şcolare şi implicit a înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc” aparţine de fapt Consiliului Local Târgu-Mureş şi nu inspectorului şcolar general, prof. Ştefan Someşan, actual consilier judeţean social-democrat şi fost preşedinte al PSD Târgu-Mureş.

Vasile Gliga: „Sunt dovezi clare”

„De fapt, reţeaua şcolară o face Consiliul Local Târgu-Mureş şi în Consiliul Local se stabileşte. Când s-a votat ilegal, în timpul anului şcolar, modificarea reţelei şcolare, au votat numai consilierii PDL – actuali PNL şi UDMR. Singurii care s-au opus au fost consilierii PSD. Nu se poate vorbi că PSD-ul a fost cel care a creat această instituţie şcolară. Sunt dovezi clare şi găsiţi toate hotărârile Consiliului Local în care domnii Sabău, Loghin, consilierii PSD, au votat împotriva înfiinţării acestei structuri şcolare”, a declarat deputatul Vasile Gliga. „Noi nu i-am dat ordine niciodată”, a mai spus preşedintele PSD Mureş, referindu-se la relaţia dintre şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş şi organizaţia PSD Mureş.

112

Consilierii PSD, vot împotriva înfiinţării Liceului „Rakoczi”

Afirmaţiile liderului PSD Mureş au fost susţinute de un comunicat remis de Biroul de presă al PSD Mureş, document în care social-democraţii susţin că reprezentanţii social-democraţi din Consiliul Local Târgu-Mureş au împotriva înfiinţării Liceului Teologic Romano-Catolic „Rakoczi Ferenc”. „Astfel cu privire la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 232 adoptată în 29 iulie 2014 cu privire la rectificarea bugetului, hotărâre în care era cuprinsă alocarea sumei de 1.500.000 de lei Colegiului „Unirea”, cei doi consilieri PSD prezenți la ședință – Sabău Pop Olimpiu și Someșan Cristina – au votat împotrivă. Consilierul local Loghin Lucian a absentat la ședința respectivă. Hotărârea a fost votată de consilierii PDL și UDMR. Cu privire la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 271 adoptată în 16 septembrie 2014 referitoare la aprobarea reorganizării rețelei școlare pentru anul școlar 2014 – 2015, consilierul local PSD Sabău Pop Olimpiu a solicitat amânarea proiectului deoarece nu era legal să se aprobe rețeaua școlară după începerea anului școlar. Propunerea sa de amânare a fost supusă la vot. Doar consilierii locali PSD Săbău Pop Olimpiu și Loghin Lucian au votat pentru amânare. Astfel, hotărârea a fost supusă aprobării Consiliului Local Municipal. La vot, consilierul PSD Sabău Pop Olimpiu a votat împotriva adoptării acesteia, iar consilierul PSD Loghin Lucian s-a abținut. Hotărârea a trecut cu votul PDL, UDMR și PNL. Doar PSD a votat împotrivă. Aceste informații sunt publice și pot fi consultate pe site-ul Primăriei Târgu-Mureș, www.tirgumures.ro, la secțiunea Administratia locala/ Consiliul local/ Procese verbale. Poziția PSD Mureș a fost fermă în acest caz, prin reprezentanții săi, aleși locali, votând împotriva înfiinţării Colegiului Teologic Romano-Catolic din Târgu-Mureș”, se menţionează în document.

Citeste si:  Tot mai multe cazuri de ordine de protecție pe rolul Tribunalului Mureș

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Șoferiță agresată în trafic, la Târgu Mureș

Un conducător auto agresiv a fost filmat în trafic vineri, 28 ianuarie, în jurul orei …