#minor, în regia lui Bogdan Georgescu, mâine la Ariel Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

#minor, în regia lui Bogdan Georgescu, mâine la Ariel

Regizorul Bogdan Georgescu, împreună cu un grup de actori masteranzi din Sibiu, provoacă publicul să participe la un dialog deschis în sala de teatru. Într-un turneu susținut de BRD, spectacolul #minor va ajunge în șapte orașe din țară, în perioada 11-28 noiembrie. Prima reprezentație a spectacolului din cadrul turneului național va avea loc în Tîrgu-Mureș, astăzi, vineri 11 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatrul pentru copii și tineret Ariel.

#minor – manifest pentru dialog

„Spectacolul „#minor” pornește de la două cazuri intens mediatizate anul acesta – situația familiei Bodnariu și scandalul de la Opera Română – care, deși aparent diferite, aduc într-o zonă comună anumite metehne naționale precum pasarea responsabilității sau tendința de ne crede mai buni și de a-i critica pe ceilalți fără a ne vedea propriile greșeli. La finalul reprezentației, actorilor li se alătură pe scenă un psiholog care îi invită pe spectatori să intre într-o discuție deschisă despre spectacol și despre alte subiecte controversate sau tabu care se înscriu în tema piesei”, ni se transmite în descrierea spectacolului, pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

„#minor” este al doilea spectacol al platformei „Manifest pentru dialog” după Antisocial, promovat anul trecut. Proiectul din 2015 a generat o dezbatere despre debusolarea și tensiunea din școlile românești, urmărind un alt caz mediatizat, cel al elevilor unui liceu din Cluj-Napoca, sancționați din cauza unor postări pe un grup secret de Facebook.

Spectacolul de adresează atât publicului matur cât și tinerilor care au peste 16 ani. Rezervări se pot face la adresa teatru@sibfest.ro.
Programul turneului: Tîrgu-Mureș – 11 noiembrie, ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel”; Pitești – 13 noiembrie, ora 19:00, Teatrul „Alexandru Davila”; Ploiești – 14 noiembrie, ora 18:30, Teatrul „Toma Caragiu”; Râmnicu Vâlcea – 20 noiembrie, ora 19:00, Teatrul „Anton Pann”; Sibiu – 24 noiembrie, ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”; Cluj-Napoca – 27 noiembrie, ora 19:00, Fabrica de Pensule; Craiova – 28 noiembrie, ora 19:00, Teatrul Național „Marin Sorescu”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE