Home / Politic / Ordinea partidelor pe buletinele de vot, stabilită prin tragere la sorţi

Ordinea partidelor pe buletinele de vot, stabilită prin tragere la sorţi

Distribuie

111Membrii Biroului de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş au stabilit miercuri, 9 noiembrie, prin tragere la sorţi, ordinea în care se tipăresc listele de candidaţi şi candidaturile independente pe buletinele de vot folosite la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. La şedinţă, care nu a fost publică, au participat: judecător Adrian Bereczki (preşedinte), judecător Sonia Deaconescu (locţiitor), judecător Mariana Făgărăşan (membru), Iulian Cîrjă (membru, reprezentant AEP), Toth Andrea (membru, reprezentant UDMR), Alexandrina Camelia Tomuş (membru, reprezentant PSD), Doina Gabriela Furnea (membru, reprezentant ALDE), Daniel Răzvan Biro (membru, reprezentant PRU), Andrei Bulat (membru, reprezentant PMP), Cristina Paula Deac (membru, reprezentant USR) şi Beniamin Lupei (delegat PNL).

Patru extrageri

În prima etapă, preşedintele Biroului de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş a procedat la tragerea la sorţi a ordinii în care se vor tipări numele candidaţilor pe buletinele de vot, atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 2016, dintre partidele politice parlamentare, alianţele politice sau electorale ce cuprind cel puţin un partid politic parlamentar şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului, respectiv PSD, PNL, ALDE şi UDMR, în următoarea modalitate: într-un bol au fost introduse numele celor patru competitori electorali, trecute fiecare pe bilete separate. „Din bol a fost extras, pe rând, câte un bilet cu numele competitorului electoral, ordinea extragerii devenind poziţia competitorului electoral pe buletinele de vot”, se arată în procesul-verbal nr. 34 din 9 noiembrie, făcut public pe site-ul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din 11 decembrie 2016.

În etapa a doua, preşedintele Biroului de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş a procedat la tragerea la sorţi a ordinii corespunzătoare, începând cu numărul de ordine 5, în care se vor tipări numele candidaţilor pe buletinele de vot, atât pentru Senat cât şi pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din 2016, dintre partidele politice neparlamentare şi alianţele politice ori electorale dintre acestea, respectiv PMP, PRU, ANR, USR, PER şi PRM, în următoarea modalitate: într-un bol au fost introduse numele celor şase competitori electorali, trecute fiecare pe bilete separate. „Din bol a fost extras, pe rând, câte un bilet cu numele competitorului electoral, ordinea extragerii devenind poziţia competitorului electoral pe buletinele de vot, începând cu numărul de ordine 5”, se precizează în document.

În etapa a treia, preşedintele Biroului de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş a procedat la tragerea la sorţi a ordinii corespunzătoare, începând cu numărul de ordine 11, în care se vor tipări numele candidaţilor pe buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor dintre candidaţii propuşi de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţile naţionale, a căror candidatură a fost acceptată de Biroul Electoral Central, respectiv Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Uniunea Sârbilor din România, Uniunea Armenilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Elenă din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”, Uniunea Bulgară din Banat – România, Asociaţia Liga Albanezilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Asociaţia Italienilor din România – RO.AS.IT, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România şi Uniunea Polonezilor din România. „Într-un bol au fost introduse numele celor 16 competitori electorali, trecute fiecare pe bilete separate. Din bol a fost extras, pe rând, câte un bilet cu numele competitorului electoral, ordinea extragerii devenind poziţia competitorului electoral pe buletinele de vot, începând cu numărul de ordine 11”, se menţionează în respectivul proces-verbal.

În fine, în cea de-a patra etapă, ultima, preşedintele Biroului de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş a arătat că, potrivit articolului 61, alineatul 2, teza finală din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, „candidaţii independenţi se vor înscrie pe buletinul de vot, în partea finală a acestuia, în ordinea înregistrării candidaturilor”. „Potrivit procesului-verbal nr. 32/7 noiembrie 2016 încheiat de Biroul de Circumscripţie Electorală nr. 28 Mureş, pentru Circumscripţia Electorală nr. 28 Mureş s-a depus şi a rămas definitivă o singură candidatură independentă, respectiv candidatul independent pentru Camera Deputaţilor – Neacşu Costel, acesta urmând să fie înscris pe buletinul de vot pentru Camera Deputaţilor în partea finală a acestuia, poziţia 27”, se arată în document.

Ordinea pe buletinele de vot pentru Senat:

1) ALDE

2) PSD

3) PNL

4) UDMR

5) PER

6) PRM

7) ANR

8) PRU

9) PMP

10) USR

Ordinea pe buletinele de vot pentru Camera Deputaţilor:

1) ALDE

2) PSD

3) PNL

4) UDMR

5) PER

6) PRM

7) ANR

8) PRU

9) PMP

10) USR

11) Uniunea Elenă din România

12) Uniunea Culturală a Rutenilor din România

13) Uniunea Croaţilor din România

14) Uniunea Italienilor din România – RO.AS.IT

15) Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România

16) Uniunea Sârbilor din România

17) Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România

18) Asociaţia Macedonenilor din România

19) Forumul Democrat al Germanilor din România

20) Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa”

21) Uniunea Bulgară din Banat – România

22) Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România

23) Uniunea Polonezilor din România

24) Uniunea Democrată Turcă din România

25) Uniunea Armenilor din România

26) Asociaţia Liga Albanezilor din România

27) Neacşu Costel – candidat independent


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.