Home / Life style / Iată cum poți afla dacă oul pe care îl consumi este de calitate

Iată cum poți afla dacă oul pe care îl consumi este de calitate

Ştiai că gălbenuşul poate oferi indicii importante despre felul în care a fost hrănită găina sau că o culoare mai puţin intensă poate fi cauzată de schimbarea anotimpului? Potrivit Brightside.me, citat de CSID, cu cât culoarea gălbenuşului este mai intensă (mai portocalie), cu atât mai mulţi nutrienţi se găsesc în el. Aceste substanţe din gălbenuş au un puternic efect antioxidant, care ajută la transformarea carotenului în vitamina A, esenţială pentru vedere şi sănătatea oaselor.
Culoarea gălbenuşului este influenţată de alimentele pe care le primeşte găina. Astfel, dacă pasărea este hrănită preponderent cu cereale, de multe ori modificate genetic şi cu hormoni de creştere, atunci culoarea gălbenuşului va fi un galben deschis pal. Dacă pasărea are o dietă bazată pe porumb, plante şi insecte, atunci gălbenuşul va avea o culoare mai intensă, de portocaliu.
Aceasta este scala de culori utilizată de marii fermieri pentru a încadra ouăle în diferite categorii. Ea cuprinde 15 nuanţe şi de preferat este să consumaţi doar ouăle care au gălbenuşul portocaliu aprins, pentru că această culoare este un indicator al calităţii alimentului respectiv.
Culoarea gălbenuşului ar putea deveni mai deschisă şi mai ştearsă odată cu schimbarea antotimpului. Iarna, de exemplu, păsările primesc mai puţină hrană, de unde şi această consecinţă. Aşadar, evitaţi pe cât posibil consumul de ouă al căror gălbenuş are culoarea galben, pentru că nu vă aduce necesarul de nutrienţi de care aveţi nevoie şi nici nu sunt alimente naturale, provenite de la păsări bine îngrijite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Valul 4 COVID-19, presiune pe sistemul medical mureșean

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a anunțat marți, 21 septembrie, că ”odată cu presiunea pe …