Nouă sfaturi pentru stil de viață sănătos, prezentate la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

Nouă sfaturi pentru stil de viață sănătos, prezentate la Târgu-Mureș

Asociația Medicilor de Familie Mureș, alături de Fundația „Prais”, a lansat vineri, 11 noiembrie, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș, în prezența a zeci de medici de familie și medici de medicină școlară, o campanie de promovare a unui stil de viață sănătos „Suntem generația în mișcare”. În perioada următoare, mureșenii vor primi 1.000 de pliante, 31.000 de semne de carte și 1.000 de postere, pe care sunt trecute nouă recomandări nutriționale și de mișcare.

Președintele Asociației Medicilor de Familie Mureș, dr. Remus Șipoș, a afirmat vineri, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei, că materialele le-au fost înmânate medicilor, iar ei la rândul lor le vor transmite pacienților, în așa fel încât aceste informații să ajungă în fiecare colț al județului Mureș. La evenimentul de vineri, dr. Remus Șipoș a purtat un tricou realizat de Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș. Acesta a transmis că aceste reguli sunt simple și ușor de aplicat.
„Ne dorim ca în cabinetele medicilor de familie, dar și în cabinetele școlare din Târgu-Mureș să ajungă afișe, postere, pliante și semne de carte, pe care sunt trecute nouă recomandări și reguli pentru un stil de viață sănătos. Sunt imporante nu doar pentru adulți, ci mai ales pentru copii. Este important să-i formăm corect și din copii informați să devină adulți responsabili. Este vorba despre o campanie sub egida „Suntem generația în mișcare”. Au fost tipărite 31.000 de pliante, 31.000 de semne de carte și 1.000 de postere, pentru ca aceste informații și mesajul să ajungă la cât mai multe persoane”, a afirmat dr. Remus Șipoș.

2-mediciO campanie pentru cei mici și cei mari
Potrivit medicului, campania se adresează atât celor mici, cât și celor mari, scopul acesteia fiind sensibilizarea și depistarea locului în care trebuie să se producă intervenția, la școală sau în cabinetului medicului de familie. Dr. Remus Șipoș a subliniat importanța pe care o are dieteticianul în adoptarea unui stil de viață sănătos. La evenimentul de lansare a campaniei a fost prezentă și asist. univ. dr. Florina Ruța, președintele Asociației de Nutriție și Dietetică.
„Ne dorim, în primul rând, să sensibilizăm și să depistăm locul în care trebuie să se producă intervenția. De aceea, am dorit ca această intervenție să fie și în cabinetele școlare și în grădinițe. Este un motiv în plus pentru a sublinia necesitatea dieteticianului. Locul dieteticianului este în cabinetul medicului de familie, este posibil și în școli, la fel cum avem angajați psihologi în școli. Este nevoie ca mesajul profesional și competent să vină de la persoanele cele mai bine pregătite în acest domeniu. Pe lângă reguli privind mișcare, există și reguli de nutriție. Campania este adresată tuturor. Medicina preventivă este un atribut al medicului de familie și nu ne adresăm unui grup țintă specific, ci tuturor celor care sunt deschiși și își doresc să trăiască mai bine. Ne dorim ca persoanele de pe lista medicilor de familie să înțeleagă că pot să trăiască bine printr-un stil de viață sănătos”, a anunțat dr. Remus Șipoș.

3-sfaturiSfaturi pentru un stil de viață sănătos
1. O dimineață reușită începe cu igiena personală, camera aerisită și 15 minute de gimnastică de înviorare.
2. Luați zilnic micul dejun – este o importantă sursă de energie pentru întreaga zi.
3. Spălați-vă mâinile înainte de fiecare masă.
4. Consumați zilnic legume și fructe.
5. Mâncați la ore fixe, de 3 ori pe zi plus 2 gustări, variat și în porții moderate.
6. Hidratați-vă! Consumați zilnic minimum 2 litri de lichide.
7. Practicați zilnic cel puțin 60 de minute de activități fizice sau sportive.
8. Odihniți-vă! Un somn bun, timp de 8-9 ore pe noapte, ne încarcă cu energie.
9. Consultați medicul de familie sau de specialitate atunci când apare o problemă de sănătate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE