BC Mureș, învinsă acasă după 10 ani de CSU Sibiu BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 177 Vizualizări

BC Mureș, învinsă acasă după 10 ani de CSU Sibiu

Partida din etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin dintre BC Mureș Târgu-Mureș și CSU Sibiu s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 68-74 (20-9, 16-20, 14-30, 18-15). Această victorie a sibienilor a venit după calificarea mureșenilor în faza a doua a competiției continentale Europe Cup și este prima victorie sibiană la Târgu-Mureș după 10 ani în care doar mureșenii reușeau să obțină victorii în deplasare în confruntările cu CSU.
Repriză cu finaluri de sfert reușite
Martinic a fost autorul primului coș al întâlnirii, dar „tigrii” au ratat apoi de trei ori la rând șansa de a se detașa, după care sibienii au înscris cinci puncte consecutive. A urmat o serie de coșuri reușite de gazde, care au trecut din nou în avantaj. La intrarea în a doua jumătate era 8-8, după care BC Mureș a reușit un final de sfert entuziasmant, cu 13 puncte înscrise și unul singur primit. MVP-ul actului a fost Mohammed, iar Dani Popescu a stabilit scorul primei pauze cu prima reușită de 3 puncte a sfertului! La reluare replica a dat-o Mijajlovic cu prima „treiță” și în contul oaspeților. Aceștia s-au apropiat până la 3 puncte (22-19) după mai bine de 3 minute de joc, dar mureșenii au reușit o nouă serie de coșuri și au refăcut diferența până la jumătatea sfertului la 12 puncte de această dată. În această perioadă Lázár a blocat foarte bine cu câteva capace, iar același Mohammed a punctat în atac. CSU s-a apropiat din nou la doar 4 puncte (33-29), dar Martinic a trimis și el un prim coș de la distanță, stabilind scorul la pauza mare.
Cursă de urmărire cu final ratat
Era evident faptul că cele 7 puncte avantaj nu erau suficiente și greu de păstrat. Sibienii au și reușit egalarea la 39 după trei minute și jumătate. Dapa a înscris un coș de 3 care a fost primit cu urale, dar Hardy a replicat imediat, după care tot el și-a adus echipa în avantaj. Mureșenii s-au mai aflat de două ori la conducere prin coșurile lui Barham, după care oaspeții au pus stăpânire pe joc și nu au mai cedat inițiativa până la final. Scorul de la ultima pauză, 50-59 era îngrijorător pentru mureșeni, dar nu alarmant. Cu o apărare foarte agresivă însă, sibienii au stopat atac după atac și au menținut permanent diferența în jurul a 10 puncte. Marea șansă a „tigrilor” a fost la intrarea în ultimele 3 minute. Tabela indica 62-68, aveau posesia, oaspeții erau în penalizare pentru numărul de faulturi și l-au pierdut pe Davis, eliminat pentru a cincea greșeală. Oportunitățile au fost însă ratate și oaspeții s-au desprins la 62-73. La intrarea în ultimul minut diferența era de 7 puncte și, după aspectul jocului, șansele de o răsturnare spectaculoasă erau nule. BC Mureș a ratat, iar CSU a ținut mingea la scurgerea timpului. Deși Mijajlovic a ratat o liberă, n-a mai rămas timp decât pentru o recuperare transformată într-un ultim coș reușit de Alin Borșa.
BC Mureș pierde un nou joc pe teren propriu și se află pe locul 6 în clasament. Urmează o deplasare foarte grea, la Steaua CSM Eximbank București, liderul la zi, partidă care va avea loc după ultimul meci din grupele Europe Cup al mureșenilor, miercuri, 16 noiembrie, ora 19.00.
Marcatori:
BC Mureș: Mohammed 24 p (1×3), Martinic 14 (2), Barham 9 (1), Popescu 6 (1), Lázár 6, Dapa 5 (1), Sánta 2, Borșa 2. Au mai jucat Halve, Polyák, D. Andrei, Cioacătă.
CSU: Hardy 25 (2), Mijajlovic 17 (4), Lalovic 11 (1), Davis 9, Williams 9 (1), B. Popescu 3.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE