Carismatica moldoveancă Anisia Gafton, vine la Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 779 Vizualizări

Carismatica moldoveancă Anisia Gafton, vine la Târgu Mureș

 

Anisia Gafton, artista care a oferit un show de senzaţie în finala de la Românii au talent, una din puţinele femei care fac standup comedy, vine la Târgu Mureș. Carismatica moldoveancă, câştigătoare a premiului de originalitate în valoare de 10.000 euro pus la bătaie în competiția națională, va lua parte la cea de-a XVIII-a ediție a „Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor”, alături de trupa Andărcavăr Bend.

Anunțul a  fost făcut în cadrul unei conferințe de presă găzduită de Dublin Irisb Pub, luni, 14 noiembrie, la care au luat parte studenții organizatori ai festivalului, Ioana Constantin, (OSMD), Cristina Muntean, ( LSTGM), Răzvan Bercheșan, (OSMU), Cătălina Cociș, Liga Studenților Dimitrie Cantemir”, Viorel Corău, Liga Studenților ”Petru Maior”, Gergely Simion, director CCS Mureș și Cristian Bojan, responsabil PR & Marketing, Universitatea de Arte Tîrgu Mureș. Festivalului Național Studențesc de Satiră și Umor se desfășoară în perioada 14-20 noiembrie 2016.

Participarea la ediţia din acest an este mai mult decât numeroasă, gazdele așteptându-se la sosirea a peste 100 de studenţi din 14 centre universitare, Tîrgu Mureş, Sibiu, Alba-Iulia, Iași, Brașov, Cluj Napoca, Petroșani, Craiova, București, Timișoara, Ploieşti, Piteşti, Galați, Constanța, numărul lor fiind peste 150. În concursul de interpretare s-au încris 15 trupe, iar cei care nu se regăsesc printre premianți, vor primi diplome de participare.

”Festivalul a crescut de la an la an, atât din pucnt de vedere calitativ cât și cantitativ, acest lucru fiind evidențiat cu fiecare ediție în mass-media locală și națională. Un rol important în această creștere l-a avut și juriul, care prin exigența sa a ridicat ștacheta ediție de ediție. Din componența acestuia, putem aminti nume sonore care au participat de-a lungul timpului, respective caricaturistul Ștefan Popa Popas, scriitorul Cornel Udrea, caricaturistul Romeo Soare, scriitorul Nicolae Băciuț, caricaturistul Boroș Ștefan Tety, actorul Nicu Mihoc” precizează Gergely Simion, director al Casei de Cultură a Studenților (CCS) Tîrgu Mureș.

Câteva trupe au devenit și ele foarte cunoscute prin intermediul acestui festival, trupa Ingineer 2000 a CCS Tîrgu Mureș și trupa Neața a CCS Petroșani, ajunsă celebră prin colaborarea cu Televiziunea Română la emisiunea ”Surprize, surprize…”

Festivalul din acest an se desfășoară pe două secțiuni: concurs de creație, caricatură, Fotografie umoristică și Video – camera ascunsă, și Concurs de interpretare, pantomimă, cântec satiric, stand-up comedy, moment satiric și improvizație (teatru-sport). Fiecare zi a săptămânii va fi marcată de o serie de acțiuni, iar vineri, 18 noiembrie, la CCS Mureș va avea loc un concurs de interpretare. Sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 18.00,  în aceeași locație va avea loc Seara de Gală, la care sunt invitați Anisia Gafton și Andărcavăr Bend. Puțini sunt cei care știu că artista a debutat în cadrul acestui festival, în urmă cu trei ani de zile.

Jurizarea se va face corect, pe genuri şi categorii, de către un juriu alcătuit din specialiști în domeniu.

În program, pe lângă concursul propriu zis de satiră şi umor şi de caricatură, figurează proiecţii de filme, o săptămână a umorului studenţesc în stradă (14 nov.-18 nov.), o expoziţie de caricatură și alta de fotografie, karaoke cu heliu, improvizații teatrale. De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni premergătoare competiției, vor avea loc întâlniri ale umoriştilor cu studenții, un workshop umoristic și multe alte momente comice.

Intrarea la cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor este liberă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE