Proiect „Casa Verde clasic” pentru Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 239 Vizualizări

Proiect „Casa Verde clasic” pentru Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi

111Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş va participa la programul „Casa Verde clasic” cu un proiect în valoare de 4.200.366 lei, cu TVA inclus, din care 90% va reprezenta finanţare nerambursabilă din partea Administraţiei Fondului de Mediu.

10%, contribuţie proprie

Participarea municipiului Târgu-Mureş la concursul de proiecte a fost aprobată marţi, 8 noiembrie, cu unanimitate de voturi, 20, cu ocazia unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, iar în cazul în care proiectul va fi selectat în vederea finanţării, Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureş se obligă la asigurarea finanţării contribuţiei proprii de 10%, în valoare de 420.036 lei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii locali au aprobat studiul de fezabilitate la obiectivul de investiţii „Instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, Municipiul Târgu-Mureş, Administraţia Serelor, Parcurilor şi Zonelor Verzi, Judeţul Mureş”, document elaborat de SC Secvento Consulting SRL Bucureşti.

Încălzire prin energie regenerabilă

Potrivit documentului, investiţia este amplasată în municipiul Târgu-Mureş şi conţine o suprafaţă totală de sere de 13.856 metri pătraţi, cu mai multe compartimentări tehnologice. „Structura de rezistenţă este din metal protejat anticoroziv, cu pereţi şi şarpantă acoperite cu geam de 4 milimetri grosime”, se menţionează în studiul de fezabilitate. „Investiţia constă în instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, pe întreaga suprafaţă a serelor de 13.856 metri pătraţi, prin înlocuirea sistemului hibrid de încălzire, gaz metan şi deşeuri lemnoase, la o suprafaţă de 3.863 metri pătraţi şi înlocuirea 100% a sistemului de încălzire lemne la o suprafaţă de 9.993 metri pătraţi”, se mai arată în document.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE