Home / Slider / Victimele accidentelor rutiere, despăgubite prin CEDE

Victimele accidentelor rutiere, despăgubite prin CEDE

Distribuie

111Recent, în municipiul Târgu-Mureş s-a deschis o sucursală a SC Centrul European de Despăgubiri (CEDE), una dintre cele mai mari societăţi din România care ajută persoanele vătămate corporal în urma accidentelor rutiere, dar şi familiile acestora, să primească despăgubirea cuvenită de la societăţile de asigurări.

Despăgubiri pe baza poliţelor RCA

Sucursala funcţionează în Piaţa Trandafirilor nr. 53, adresă la care agenţii CEDE oferă consultanţă gratuită, fără taxe iniţiale sau avansuri, victimelor şi familiilor care au avut de suferit de pe urma accidentelor rutiere. În cazul în care demersul este finalizat cu succes, decontarea serviciilor se va face după achitarea despăgubirii, sub formă de comision (success fee). „Vrem să facem cunoscut în Târgu-Mureş şi în împrejurimi, în judeţ, că existăm şi putem să îi ajutăm pe cei care au fost victime ale accidentelor rutiere sau pe urmaşii decedaţilor ca să primească despăgubiri pe baza poliţelor RCA a maşinii. Vrem să informăm oamenii că nu ne îndreptăm niciodată împotriva vinovatului şi nu vrem să aducem acuzaţii de acest gen celor care au fost vinovaţi în producerea accidentelor rutiere. Ne interesează să ajutăm victimele accidentelor rutiere şi urmaşii acestor victime”, a declarat Georgeta Moldovan, reprezentantă a CEDE Târgu-Mureş, care poate fi contactată la numerele de telefon 0747-549.229 sau 0749-572.659.

Două întrebări, două răspunsuri

Zi de Zi: Un cetăţean X care are asigurare de viaţă are accident auto în care îşi pierde viaţa. De ce familia lui ar apela la CEDE dacă există acea asigurare de viaţă?

Georgeta Moldovan: Dacă cetăţeanul respectiv şi-a plătit poliţa pe parcursul vieţii, va primi daune şi de la firma de asigurare, dar va primi şi de la noi, pentru că orice cetăţean în momentul în care circulă pe trotuar sau este într-o maşină, beneficiază de acest drept. Este un drept al fiecăruia dintre noi până la urmă, ca şi cetăţeni. Asta se prevede în poliţa RCA a maşinii. Este prevăzut, doar că nu se cunosc aceste lucruri şi nu se cunoaşte legislaţia care oferă acest drept.

Zi de Zi: Dacă un cetăţean Y merge pe trotuar, e lovit de o maşină sau de un autobuz, el sau familia lui pot primi despăgubiri? Pe baza a cărui mecanism?

Georgeta Moldovan: Da. Pe baza documentelor de la Poliţie, pe baza rezoluţiei de la Parchet prin care se demonstrează cine a fost vinovat de producerea accidentului în cauză, noi ne adresăm firmei de asigurare a maşinii care a produs accidentul, nu împotriva vinovatului, ca persoană.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.