BC Mureș încheie jocurile din grupele Europe Cup BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

BC Mureș încheie jocurile din grupele Europe Cup

Formația masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș întâlnește în cadrul etapei a V-a a grupei I din competiția continentală Europe Cup, formația lituaniană Prienu Bristono. Partida are loc în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, miercuri, 16 nioembrie, de la ora 19.00 și este ultima din faza grupelor pentru mureșeni. Ambele echipe sunt virtual calificate în faza a doua, cu câte două victorii. Lituanienii au învins în cele două jocuri susținute pe teren propriu ambele adversare la diferențe considerabile, cu același număr de puncte primite: 99-61 cu BC Mureș și 104-61 cu estonienii de la TLÜ/Kalev Tallinn și sun marii favoriți la câștigarea grupei. „Tigrii” au reușit două victorii cu estonienii, nu mai pot pierde locul secund, dar prima poziție este „inaccesibilă” după cele 38 de puncte diferență din prima întâlnire.

Lituanienii se prezintă ca un adversar redutabil, cu multe participări în competițiile continentale, o adevărată „abonată”. În jocul tur au dominat la toate capitolele, dar, fără a fi o scuză, mureșenii s-au prezentat cu un lot incomplet, Alhadji Mohammed fiind cea mai marcantă absență, la care s-au adăugat tensiunile create de restanțele financiare.

În jocul lituanienilor, de remarcat tehnica, mobilitatea, dar și precizia shoterilor. În tur Linkevicius și Dimsa au reușit 6 din cele 8 aruncări de 3 puncte, fiind și printre principalii marcatori, cu 11, respectiv 17 puncte. Câte 15 puncte au marcat Miniotas, Kupsas și Cizauskas, ultimul cu nu mai puțin de 7 recuperări și 7 pase decisive. Așadar, un cvintet „autohton”, ca întregul lot dealtfel, care a totalizat 73 de puncte.

 

Cu gândul și la competiția internă

Cu calificarea asigurată, echipa mureșeană va încerca să țină pieptul puternicului adversar și să obțină un rezultat onorabil. După înfrângerea din runda trecută, când au cedat pe teren propriu în fața celor de la CSU Sibiu, după ce nu au mai pierdut pe teren propriu în fața acestora de 10 ani, gândul mureșenilor se îndreaptă și la Liga Națională. Aici îi așteaptă o întâlnire foarte dificilă în etapa a IX-a, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 19.00, în deplasare la Steaua CSM Eximbank București. Steliștii ocupă locul 2, la egalitate de puncte cu U-BT Cluj, singura care a reușit s-o învingă în această ediție. BC Mureș se află pe locul 7, cu 3 victorii și 4 înfrângeri și pentru a se menține pe un loc în play off are nevoie de victorii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE