Home / Sanatate / Cum reducem riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2

Cum reducem riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2

Distribuie

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș au transmis o serie de recomandări referitoare la o alimentație sănătoasă și cum putem reduce riscul de dezvolta diabet zaharat de tip 2, în contextul în care în data de 14 noiembrie s-a marcat Ziua Mondială a Diabetului.

„Alimente de evitat la micul dejun, recomandare pentru diabetici și nu numai: pâine albă, produse de patiserie, croissante, gem, miere, cremă de ciocolată, băuturi dulci acidulate, iaurturi îndulcite sau cu arome artificiale, cereale cu ciocolată, prăjeli, lapte aromatizat artificial, mezeluri (crenvurști, salam, parizer). Recomandările Federației Internaționale de Diabet pentru un mic dejun sănătos: ceai sau cafea fără zahăr, pâine din făină integrală, ouă fierte, omletă, iaurt neîndulcit, un fruct proaspăt, legume, lapte slab, nuci, semințe, pui sau curcan la grătar, pește, brânzeturi (porție de 50 grame), șuncă, jambon (porție de 50 grame)”, se precizează pe site-ul DSP Mureș.
Potrivit specialiștilor, fiecare persoană poate reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 dacă alege apa, ceaiul sau cafeaua fără zahăr în locul băuturilor acidulate și a sucurilor îndulcite, consumă zilnic fructe și legume verzi cu frunte, cum ar fi: spanac, salată, rucola, folosește unt de arahide în loc de ciocolată și pâine din făină integrală în loc de pâine albă, alege grăsimi vegetale în defavoarea grăsimilor animale, limitează consumul de alcool, alege carne albă slabă, pește sau fructe de mare în locul cărnii roșii și a mezelurilor, alege pentru gustare alune sau semințe, iaurt neîndulcit sau un fruct.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.